keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Paras häivytyssivellin?

Haaveissa on pyörinyt jo pitkään täydellinen häivytyssivellin. Olen käyttänyt tähän päivään mennessä Duroy -merkkistä pulleahkoa sivellinta, mutta se ei ole ehkä kuitenkaan se paras mahdollinen (on hieman lituskamainen malliltaan). Ja koska minä haluan oppia häivyttämään kauniimmin ja paremmin kuin nyt, niin siihen tarvitaan The Sivellin. Mikäli The Sivellin ei aiheuta suuriakaan muutoksia, on vika pahastikkin käyttäjässä :'D. Onhan sitä nytkin, mutta ehkäpä The Siveltimen avulla sitä oppisi hieman paremmin ja pikkuhiljaa paremmaksi?

Nykyisellä siveltimellä saan sävyt häivyttymään kauniisti toisiinsa liikkuvalla luomella, mutta luomivako ja -nurkkaus ovat se isoin ongelma. Duroyn sivellin tuppaa nimittäin syömään osan sävyistä, tai nappaamaan sävyä aavistuksen verran mukaansa, mutta jättämällä kuitenkin sellaisen häilyvän viiva"suoran" rajan häivytyskohtaan. Ei hyvä.

Pienen, mutta kattavan kenttätutkimuksen jälkeen olen päätynyt tähän häivytyssiveltimeen.

Photobucket

M.A.C 217 taitaa olla jo jonkinlaisen kulttimaineen saanut häivytyssivellin meikkaajien joukossa. Sitä on kehuttu niin suomalaisissa kuin myös ulkomaalaisissa meikkiblogeissa. Eritoten mieleeni jäi teksti, jossa siveltimen kehuttiin olevan "autiosaarisivellin" :D. Kyseessä oli suomalainen kosmetiikkabloggaaja, en muista yhtään kuka hän oli mutta kiitoksia pienestä naurahduksesta :D.

Kysymyksiä:

* Löytyykö sinulta M.A.C 271? Hot or not?
* Kun häivytät luomiväriä, niin pyöritätkö sivellintä sen värin päällä eessun taassun, "rajalla" (luomivärin ja ns puhtaan ihon) vai "puhtaalla" iholla ja tällöin sivellin niin sanotusti syö sitä rajaa eli häivyttää.
Yrittäkää saaha sepustuksista selvää, ei oikein nyt löydy sanoja selkeämpään kuvailuun :D.
* Mikä on parhaimmaksi todettu häivytystyyli
a) tummissa ja sumuisissa iltameikeissä
b) arkisimman sävyisissä meikeissä (esim vaalea liikkuva luomi ja tumma ulkonurkka)
* Kun levität luomivärin pohjustuksen, niin kuinka leveälle alueelle levität sen? Lähinnä mietin pohjustustuotteen vaikuttamista häivyttämiseen ja mihin pohjustusainen levytys kannattaa stopata.
* Mistä ostit oman M.A.C-siveltimesi? Mistä niitä saa ja mihin huontaluokkaan?

Kiitoksia jo näin etukäteen kaikille vastaajille :).

6 kommenttia:

 1. Tämähän on niin kuin ystäväkirja, kivaa!

  * Ei löydy 217 multa, vaan löytyy sellainen Coastal Scentsin kaksipäinen sivellin, jonka toisessa päässä on ihan loistava häivytyssivellin. Pehmeä ja tarkka, ja meikki syntyy kuin itsestään kun sillä vähän pyörittelee.
  * Yritän olla hävyttämättä värin päältä, ettei väri haalistu liiaksi (tietenkin sitä voi laittaa lisää, jos niin käy, duh). Häivyttäminen pysyy myös paremmin hanskassa, kun häivyttää vain värin reunaa. Monesti kyllä vain laitan vähän väriä luomivakoon ja alan vain samalla pyöritellä sivellintä, lisäillen väriä tarvittaessa. Mutta tarkempien meikkien kanssa häivytän aina vain reunoja.
  * Häivytän kaikki meikit samalla tavalla. Eli ne reunat sillä tavalla pyöritellen, ja kahden värin rajan liikkuvalla luomella vetämällä toista väriä toisen päälle. Mutta ihan vain pienen pieniä vetoja.
  * Pohjustuksen levittäminen riippuu meikistä. Arkena laitan yleensä vain liikkuvalle luomelle, mutta juhliin isommastikin. Mutta tosi ohuesti aina. Ja sitten jos luomiväri ei meinaa millään häivyttyä, käytän jotain vaaleaa väriä apuna/pohjalla. Pohjustusalueen koko riippuu siitä, kuinka ylös kulmaluulle haluaa/on tilaa häivyttää. Jos yrittää pysyä vähän hillitymmässä, lopettaisin jo luomivakoon.

  VastaaPoista
 2. Nopea kommentti kysymykseen:
  Mistä niitä voi ostaa ja millä hinnalla?
  Keskustan tocka taitaa olaa suomen ainoa jälleenmyyntipaikka hintaa siveltimellä taitaa olla n.24€
  Siveltimen voit myös tilata lämimpään Stockmann beaty pisteeseesi.
  En suosittele netistä tilaamista, koska aidon sijaan voit saada onnettoman feikin. Mac- tuotteita ei muutenkaan kannata tilata netistä, juurikin noiden feikkien takia.

  VastaaPoista
 3. Minä en ole koskaan oppinut häivyttämään meikkiä "jälkikäteen", vaan häivytys tapahtuu sitä mukaa kun väriä levitän luomelle, samalla siveltimellä kuin levitänkin. Yleensä levitän luomiväriä vähän kerrallaan ja kerrostaen, tämä tekniikka ei tunnu kaipaavan sitä erikseen häivyttelyä.

  Pohjustajan levitän aina himppasen verran luomivaon yli. Puuteroin yleensä pohjustajan, joten pohjustaja ei vaikeuta levittämistä. Tämä toki syö sitten vähän sävyjä, mutta ei minusta mitenkään ongelmallisesti ^_^

  VastaaPoista
 4. * Löytyy kyllä 217, ja hottishan se on. Nykyään käytän kyllä lähes aina MAC 224:ää, joka on vastaava, mutta vielä pulleampi ja vähän löysempi. 217 on mun makuun välillä vähän liiankin tehokas häivyttäjä, kakskaksnelosella saa pehmeämpää jälkeä.
  * Häivytyksissä kaikki tyylit on käytössä riippuen siitä häivytänkö liikkuvalla luomella värejä toisiinsa (silloin värin päällä) vai ulkoreunasta (silloin kaksi jälkimmäistä).
  * Oi, oi, en osaa sanoa...
  * Arkimeikissä levitän pohjustuksen vain liikkuvalle luomelle kun luomiväritkin tulevat pääosin sinne, iltameikissä laitan pohjustuksen melkein kulmakarvoihin saakka kun nostan luomiväritkin ylemmäs.
  * Olen ostanut MACini Stockkalta. Iso investointi ostaessa, mutta kestävät hyvällä hoidolla vuosikausia.

  Tää oli kiva kysely, ja Nekun vastauksista voi oppiakin jotakin :)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos PALJON vastauksista ja vinkeistä <3.

  Ankka, paljonko tuo 224 sivellin maksaa muistatkos? Jaahas, kumpikohan olisi sitten tosiaan parempi...

  VastaaPoista
 6. Oman 224:seni olen ostanut jo muutama vuosi sitten, joten tarkkaa hintaa en muistanut, mutta kävin kysymässä sulle Stockkalta ja se on tällä hetkellä 33 euroa. Eli aika hitsin paljon kyllä... Mutta MAC:n siveltimet kestävät tosiaan vuosia ja ovat kyllä takuuvarmasti laadukkaita.

  Haluatko tehokkaampaa häivytystä, jolloin 217 on parempi, vai kevyempää jälkeä, jolloin 224. Ehkä ostaisin sinuna varman päälle 217:n, sillä se on ollut tosi suosittu. Sitten voit myöhemmin hankkia vielä 224:sen, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista