keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Helppo ja nopea tapa putsata kynsilakat

Photobucket

Kuinka saadaan vanha kynsilakka kynneltä mahdollisimman helposti, nopeasti ja vaivattomasti pois? Kyseinen ohje on peräisin muutamista kynsilakkablogeista (taisi olla tosin ohjeena kuinka poistetaan glitterilakka vaivattomasti?) ja haluankin nyt jakaa tämän mainion vinkin myös omille lukijoilleni :). Itse käytän tätä ihan kaikenlaisien kynsilakkojen poistamiseen, en pelkästään glitterilakoille. Glitterilakat kun eivät tunnu juuri irtoavan muuten kuin tällä foliohaudutusmenetelmällä.

Photobucket

Tarvitset alumiinifoliota, kynsilakan poistoainetta ja vanutuppoja.

Photobucket

Photobucket

1. Ota yksi vanutuppo.
2. Tartu vanun reunasta kiinni ja irroita vanupuolikkaat toisistaan irti.
3. Nämä kaksi puoliskoa riittävät minulla yleensä kaikkien kynsien putsaamiseen.
4. Kaada kynsilakan poistoainetta noin kahden kynnen verran (itse kaadan reilusti, lähtee paremmin).
5. Laita vanutuppo kynttä vasten ja paina sitten folio kynnellä olevan vanutupon päälle ja rutista se sormen ympärille hatuksi. Folio kannattaa puristaa tiukasti sormen ympärille, jotta vanu jää jämäkästi kynttä vasten.
6. Anna muhia noin 5-10 minuuttia.

Käytän joskus vain yhtä puolitettua vanutuppoa koko putsausoperaatioon (tutorkuva) ja putsaan silloin aina yhden kynnen kerrallaan - eli siirrän vanutupon aina seuraavaan kynteen kun edellinen kynsi on putsattu.

Tai sitten otan viisi vanutuppoa ja teen yhden käden sormen kynnet kaikki kerralla ja käytän samat tupot sitten toiseen käteen uudelleen.

Kolmas tapa on saksia vanutuposta kynnen kokoisia paloja, kaataa niihin putsaria ja laittaa kaikki kynnet muhimaan foliohatun alle yhtä aikaan. Minä en jaksa alkaa nyhräämään saksien kanssa ja käytänkin yleensä ohjekuvassa näkyvää Yksi puolitettu vanulappu -tapaa.

Photobucket

Olisittepa nähneet mieheni kaverin ilmeen, kun tämä oli meillä joskus kyläilemässä ja minä katson sohvalla telkkaria sormet foliohattujen sisällä :D.
"No siis tämä putsausmenetelmä ei rasitta kynnen herkkiä kerroksia, toisin kuin hankaaminen *tietävä ilme*"
"...riight".

Photobucket

Annan foliohattujen muhitella kynnen päällä noin 5-10 minuuttia

Poista foliohattu ikään kuin olisit vetämässä sormea irti. Paina vanulappua kynttä vasten (folion päältä) ja vedä folio+vanulappu sormen päältä pois. Painaessasi vanua kynttä vasten vetoliikkeen aikana lähtevät pois viimeisetkin lakkarippeet.

Photobucket

Tadaa! Alta paljastuu toivottavasti ei kuitenkaan kuvan mukainen Harry Potterin ja Ron Weasleyn hybridi* vaan putipuhtoinen kynsi valmiina kohti uusia lakkaseikkailuja.

(*kynsieni kärjet saivat erään lakkaseikkailun jälkeen sen verran ihkut röökikärjet, etten halua aiheuttaa tieten tahtoen traumoja ja verkkokalvojen sulamista kanssalakkaajille)

Foliomenetelmän avulla säästetään kynnen pinnan rasittaminen hankaamisella, huomattavat määrät kynsilakan poistoainetta, vanutuppoja kuin myös putsaajan hermoja. Foliotuppojen kanssa kämppä ei myöskään käryä niin pahasti putsausaineelle.

Putsaatteko te kynnet muhittelutekniikalla vai hankaamalla?

Sitten toinen kysymys kukkaruukun pohjalta; Mihin/miksi ihmiset käyttävät pumpulia?
Sitä tuntuu löytyvän lähes kaikkien kylpyhuoneesta. Mitä te teette sillä? Eikö vanutuppoa olisi paljon kivempi ja mukavempi käyttää? Minua ainakin raivostuttavat ne pumpulien hötöt mitkä tarttuvat joka paikkaan kiinni.
Mihin pumpulia käytetään ja miksi, valaiskaa minua :D?

21 kommenttia:

 1. Käytän just kunnolla lakanpoistoaineella kasteltua pumpulia kynsilakan poistoon ;) Siis jos on kauheesti glitteriä tms. Ja sen pumpulitupon alla muhitan. Tosin itellä ei oo vars. pumpulia, vain vanupalloja. Muuten vanulaput on ihan must!

  Foliomenetelmää en oo testannut, mutta muuten kyllä välillä pidän vanulappuja kynsien päällä pidempään. Riippuu se vähän lakanpoistoaineesta.

  Ja on mulla tämmösetkin, en oo koskaan vielä kokeillut: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300336011949

  VastaaPoista
 2. Vähänkö näyttävät söpöiltä! Ovat nuo kieltämättä ehkä vähän kauniimmat kuin foliohatut ;D. Noista tulee mieleen ne kampaamoissa olevat pöntöt mitkä isketään pään yläpuolelle kun hiuvärin annetaan vaikuttaa :>.

  VastaaPoista
 3. Itseasiassa just eilen luin joltain foorumilta samantapast keskusteluu, ja ajattelin että vois itekkin kokeilla :D

  // Kurkkaisitko blogini
  fashionchokolate.blogspot.com

  ... Olisi myös kivaa jos alkaisit lukijaksi!
  -ANSSSKU-

  VastaaPoista
 4. Aika harvoin nykyään muhittelen folioilla, koska lakkauksistani harvoin löytyy niin paljon glitteriä, että vaivautuisin :D

  Itsekin käytän mieluummin vanulappuja kuin pumpuleita juuri sen höttöisyyden takia, mutta meiltä löytyy pumpulia silti. Itselleni vanulaput on sellainen asia, joka unohtuu kerta toisensa jälkeen kauppaan ja pumpuli onkin se "hätävara" jos vanulappuja ei olekaan. :D Pumpuli kuluu niin paljon hitaammin kuin vanulaput, joten vielä tähän päivään mennessä ei ole tarvinu murehtia sen loppumisesta, toisin kuin vanulappujen :D

  VastaaPoista
 5. Mun piti just tänään tehdä tuto samasta aiheesta =D Ite käytän tätä myös kaikkien lakkojen kanssa, tosi helppo tapa lakkojen poistoon:)

  VastaaPoista
 6. Pumpuli on pehmeämpää silmänympäryksille ja sitä on helppo ottaa juuri se määrä kuin tarvitsee. Ei tarvitse paloitella tai taitella sitä vanulappua jos haluaa vaikka töpöttää tappoainetta finnin päälle tms.

  Inhoan asetonin hajua, joten jos satun (kerran vuodessa) käyttämään värillistä kynsilakkaa, poistan sen myös kynsilakalla. :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Mä oon tosi lahjakas kaikessa mitä tulee kynsiin, enkä tee mitään oikeaoppisesti. Esim. leikkaan huoletta sormen kynnet... ennen vanhaan SAKSILLA, nykyään kynsileikkureilla ;D Lakkaa hankaan hiki päässä, koska haluan ne pois nopeasti. Joo, ei varmaan tee hyvää. Mun pää hajosi jo pikkaisen tuosta foliohässäkän katselusta :D

  Mitä pumpuliin tulee... En kyllä ole höttöpumpulin käyttöä oikein käsittänyt itsekään. Se on tosi turhauttavaa ja sopii just ehkä joulupukin parraksi askartelutöissä..?

  VastaaPoista
 9. Pumpuli on halvempaa kuin vanulaput (varsinkin suurkäyttäjällä hintaerot ovat tuntuvia), ja pumpulista saa aina halutun kokoisen palan. Ei kai siinä sen kummempaa syytä ole.

  VastaaPoista
 10. Käytän tuota tapaa glitterilakkojen kanssa ja kyllä toimii! :D On se kyllä helpottavaa kun nuo blingilakat ei oikeasti tahdo lähteä millään. :P

  VastaaPoista
 11. Meikä aina hinkkaa lakat pois, ku erittäin usein huomaamattani saan revittyä sormiin jotain haavaumia, ni veikkaan että tuolla foliohommalla kynsilakanpoistoaineen joutumista haavoihin ei voi estää >.<

  Mää tarvisin vanulappuja, mut köyhänä en raaski ostaa, ku omistan jo ison pussillisen pumpulia ...

  VastaaPoista
 12. ANSSSKU
  Tuo on kyllä nopeaa ja helppoa hommaa :). Sujuu paljon sutjakkaammin kuin hankaaminen.

  Pitääkin käydä vastavierailulla blogissasi ^^.

  Veeu
  Folio pitää tupon paremmin paikoillaan ja tiukemmin kynttä vasten. Välillä saatan kyllä tehdä operaation ihan vain sormella kynttä vasten painamalla, jos en jaksa foliota käydä hakemassa keittiöstä :>.

  Anttilassa oli joskus vanutupot ja pumpulit alennuksessa. Hamstarin silloin kotia vissiin 5 paketillista vanuja parilla eurolla ^^. Yritän myös ostaa mahdollisimman edullisia vanuja ja niitä olenkin löytänyt mm. halppiskaupoista ja Lidlistä :).

  Suvi
  Helppo ja ihanan nopea :). Kynnet jäävät myös täysin puhtaiksi, eikä tarvitse hankailla herkkä kynsinauha-aluetta. Tee vain tutori, mitä helpommalla vinkkejä kaipaava löytää näitä googlettamalla sen kivempi tiedon etsijälle ^^. Kiva myös lukea miten muut hoitavat saman operaation :).

  VastaaPoista
 13. Pumpuli on niin turhaa :D Mäkin käytän aina noita vanulappuja. Paljon kätevämpiä.

  Täytyisi kyllä ruveta käyttämään tätä tekniikkaa, koska mun kynnet varmaan kärsii aika paljon siitä kun hankaan niitä niin kovaa kuin pystyn, jotta saisin kaikki lakat pois. :D Etenkin mustan kynsilakan poistaminen on tuskaa!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi
  Jonkun pitäisi kehitellä sellaisia minivanulappula täsmäpuhdistukseen :3.

  smykkityttö
  "lakanpoistoaineen saa helpommin pidettyä nimenomaan kynnellä. :)"

  ai kun ei käytä foliota? Niin jos varmaan kastelee sen tupon suht reilusti putsarilla? Minulla ne eivät muuten nimittäin mene kynnen muodon mukaisesti, vaan nousevat reunoista "ylös". Yritän laittaa sitä mahdollisimman vähän ja sitten painan folion sen verran tiukasti kynttä vasten, että se putsariaine on varmasti kynttä vasten eikä pääse liikkumaan :).

  Jenni
  Ai mitkä kynsisakset? Koskaan sellaisia omistanutkaan ;D. Minä posotan härskisti menemään leikkureilla jos kynttä tarvitsee leikellä >:D.

  Tuo on hei oikeasti nopsaa hommaa, helpompaa kuin hankailu ^^. Tosin jos joku kammoksuu folion ääntä, niin sitten ei ehkä ole se mukavin poistotapa :'D.

  Tuohon minäkin olen käyttänyt pumpulia, joulupukin partaan ja lumen tekoon ^^.

  Anonyymi
  Paljonko pumpulit muuten yleensä maksavat? Ihan näin mielenkiinnon vuoksi, en ole koskaan ostanut sellaisia. Minä käytän vanulappuja aina vähintään sen vanulapun verran, en käytä muuhun kuin kynsien putsaamiseen, silmämeikin poistoon ja kasvovesiläträykseen :).

  Banana
  Minä käytän välillä jostakin itsepäisestä ihmisestä puhuessä "glitteri-ihminen" -nimitystä :DD. Yhtä itepäisiä kuin kynteen liimautuneet glitterit ;<.

  Tosin kukaan ei yleensä ymmärrä mitä sillä tarkoitan tai tulkitsevat tuon väärin :'D. Ja kun selitän mitä tarkoitan kuvauksella, ovat ihmiset yleensä vielä enemmin pihalla... Hmm.

  sarkku
  No joo jos haavoja on sormessa, niin silloin kaikki vippaskonstit ovat tervetulleita ettei ainetta ei joutuisi haavaumiin. Kirvelee nimittäin aika mukavasti -_-.

  VastaaPoista
 15. Sara
  Musta kynsilakka varsinkin, sehän sotkee ihan mahottomasti kun lähdet sitä hankailemaan pitkin sormea eessun taassun ;<.

  VastaaPoista
 16. Mä käytän pumpulia juuri noissa foliopaketeissa, kun saa nypittyä kynnen kokoisia paloja helposti. Muuten käytän pumpulilappuja.

  Pumpulia täytyy olla myös koiria varten. Jos joutuu paketoimaan tassun esim. polkuanturassa olevan haavan takia, niin pumpuli pehmustaa haavatyynyn ja sideharson välissä, jossa tassulle voi varata hieman painoa. ;)

  VastaaPoista
 17. Hei, kiva blogi sulla.

  Noi Norpan "soakerit" on tarkoitettu akryylikynsien poistoon, tai liimattavien tekokynsien poistoon.

  Ostin itselleni just tollaiset, jos joskus tarvii poistaa raksuja. Asetonia vaan sinne kuppiin ja sormenpäät liotukseen..

  VastaaPoista
 18. Anonyymi, Kyllä niillä lakatkin lähtis. Tosin en oo just uskaltanu käyttää, kun aina on sormenpäät rikki. Mahtais kirvellä :D Ja saahan niillä sit kynsikoristelutkin pois, jos on liimannut ne. Kun niiden kanssa saa usein tapella.

  VastaaPoista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Itse en käytä ollenkaan pumpulia ja hyvin harvoin tuota poistomenetelmää. Se ei nimittäin ole yhtään kiva ajatus, että kynnen ympärillä oleva iho muhisi myös sen 5-10 min.

  VastaaPoista
 21. kiukkupussi
  Lemmikkitalouksissa tuo on kyllä varmasti mainio esimerkiksi haavaumien ensihoitoon :). Ja hmm entäs korviin jos naapuriasunnosta kuuluu liian kovaa meteliä ;)? Vai jääköhän se korviin jumiin :D?

  Anonyymi
  Kiitoksia!

  Tuo kuppi vaikuttaa kyllä kätevältä! Haha, raksu :D. Ihana lyhenne.

  smykkityttö
  No nämä putsausjutut menevät välillä kyllä itellä niin fiiliksen mukaan, joskus läträän ihan kunnolla putsareilla ja joskus yritän saada mahdollisimman tarkasti pysymään aineen pelkästään kynnen kohdalla. Ihan riippuu miten jakasaa ja kehtaa ;D.

  Sff
  Niin no molemmissa tavoissa kärsii jokin ruumiinosa >:D. Hankaamalla kynnen herkät pinnat ja muhittelulla iho saattaa tykätä kyttyrää. Yritän itse aina saada pysymään aineen pelkästään kynttä vasten, eikä että sitä menisi paljon iholle :). Kkyllä minulla menee sitä putsaria iholle hankaustekniikallakin ja eipä tuo iho ole mihinkään syöpynyt ^^. Kunhan muistaa huuhtaista kädet aina putsaamisen jälkeen, käyttipä sitten mitä tekniikkaa hyvänsä :).

  VastaaPoista