tiistai 28. syyskuuta 2010

Meikkiangstia pa(r)h(a)immillaan

Photobucket

Kertokaa etten ole ainut kuka potee aina välillä meikkiangstia?

"Silmät on liian pyöreet/pienet/kapeat/sirot", "kulmaluut ovat liian läskit", "en osaa häivyttää luomivärejä", "meikki näyttäisi kivemmalta jos naama olisi toisenlainen", "kulmakarvat näyttää chewbaccan siittiöiltä" ja niin edelleen ja niin edelleen.

Chewbaccan siittiö = siittiön mallinen kulmakarva joka on puoleen väliin meikattu liian paksuksi, tummaksi, pehmeän näköiseksi ja karvat eivät asetu nätisti, kun taas häntäpäässä ehostus on täysin onnistunut (karvat jäävät nätisti eikä väri ole levittynyt liian paksulti iholle).

Käsi ylös, kuka muu tunnustaa raivoansa aina välillä omalle peilikuvalleen meikatessaan :D?

Meikit ovat siitä ihania, että ne käyvät ihan kaikille ihmisille ikää tai kropan kokoa katsomatta. Voit ostaa juuri sellaisia meikkejä mistä tykkäät ja mitkä koet omaksesi. Ei tarvitse tuskailla kokolappujen kanssa ja jännittää sovituskopissa yhdessä myyjän kanssa, meneekö farkkujen nappi kiinni vai ei. Ei tarvitse miettiä miltä peppu näyttää pidentävän ripsivärin kanssa tai korostaako punainen huulikiilto vatsamakkaroita.

Meikeillä voi näyttää upealta ilman että naama karjuu vastaantulijoille "DIOR!", "CHANEL!", "MAC!" (tai "RIMMEL!", "ANYTIME!", "NYX!") saaden kanssasisarukset supisemaan rahankäytöstäsi. Et voi tietää onko vastaantulevan naisen upea silmämeikki tehty minkä hintatason kosmetiikalla, ellette sitten sattumoisin eksy yhdessä samaan vessaan puuteroimaan nenää ja kaivelemaan meikkipussien kätköjä. Jokainen voi ihan rauhassa käyttää sen hintaluokan ja merkin meikkejä minkä tuntee itse hyväksi ja omalle kukkarolleen sopivaksi. Kukaan ei pyörittele silmiä tai katso ylös-tai alaspäin. Eipä se asia kenellekkään muutenkaan kuuluisi, mutta me ihmiset nyt vain olemme taitavia arvostelemaan.

Meikkiangstipäivää uhmaten päätin koeajaa NYXin sävyn "Herb" yhdessä Inglotin ihanan omenanvihreän luomivärin kanssa.

Photobucket

Meikkasin sitten itselleni eripariset silmät :P.

Minun meikkiangstini kohteena ovat useimmiten (läskit)kulmaluuni yhdistettynä syvällä päässä oleviin silmiini. Muhkeiden kulmaluiden ja syvällä olevien silmien ansiosta valo ei juurikaan pääse silmiini asti ja silmävalokuvissa silmäni jäävät hyvin tummiksi. Läskiluomien ja syväsilmien combo vaikeuttaa myös luomivärien näkymistä, eli luomiväreistä vain pieni osa näkyy kanssamatkustajille. Peilistä katsoessa meikki näyttää hyvältä, mutta valokuvissa sitä toista sävyä tuskin edes huomaa. Kaunis kulmaluuhäivytys on myös haasteellista, koska kulmaluu muodostaa niin jyrkän kulman silmäkulmaan. Mikäli nostaisin luomivärisävyt kulmaluun päälle, olisi näky vähintäänkin äärettömän hilpeä.

Jotta kaikki luomelle valitsemani sävyt näkyisivät meikkikuvissa:
- joudun kohottamaan kulmia =  vat, kulmaluun alta paljastuu toista luomiväriä :O!?
- seuraavaksi siristän hieman silmiä, jotta liikkuva luomi näkyisi enemmän = WOW sitä tummaa luomiväriä on myös liikkuvalla luomella!?
- lopuksi kikkailen silmämunat siten, että katseeni ei muistuttaisi liian monen tuopillisen juoneen seinäruusun makuuhuonekatsetta.

Youtuben kivoissa meikkivideoissa kaikilla naisilla on niin matalia ja tasaisia kulmaluita että voi kateus sentään :(. He laittavat kulmaluulle vaikka mitä eri sävyjä ja kaikki näkyvät ilman mitään ongelmaa. Voih, kun saisin meikattua itsellenikin sellaiset viehkeät kissansilmät iltamenoihin. Ei ihan tule onnistumaan näillä moukarikulmaluilla :D.

Photobucket

"ai onks siulla jotain muutakin luomilla kuin sitä Inglotin omppuvihreetä?"

Aiheuttaako teidän kasvoissa meikkaamisen aikana jokin tietty kohta/alue murinaa ja märinää? Entäs mikä on teidän kasvojenne se kaikkein parhain ja ihanin juttu :)?

Minä olen ylpeä hyvästä ihostani :).

11 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin tuttua! Mulla menee useinkin hermot meikatessa ja lähiaikoina se on ollut ihan tuskaa, kuten kuvienkin ottaminen meikeistä. Itselläni on niin raskaat luomet, että kuviin täytyy myös kohotella kulmia.

  Paljon ärsytystä meikatessa aiheuttaa kiharaiset kulmakarvani, jotka eivät tunnu koskaan asettuvan nätisti, huoh...Hyvästä ihosta olen myös kateellinen.

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole mitään moisia angsteja.Olen tyytyväinen nassuuni, sen kaikkine vikoineen!Ainoastaan kun kärsin pahasta aknesta meinasi mennä hermot.(Ymmärrettävästi)Mikään ei tuntunut peittävän,meikkiä piti laittaa todella paljon ja naama oli joskus kipeä.
  Btw.Olet todella kaunis! Ihana värityksesi antaa mahdollisuuksia kaikkien ihanien ja runsaiden syysvärien käyttöön!

  VastaaPoista
 3. Mun meikkiangsti iskee yleensä suht raskasluomisten silmien takia. Varsinkin jos blogiin haluaisin ottaa näpsyjä, niin joudun myös kohottamaan kulmia ja etsimään sopivaa kuvakulmaa, että meikit yleensä näkyy.

  Kulmakarvat on myös jotenkin eri paria, en saa niitä edes meikkaamalla samannäköisiksi :p

  Ihana meikki kumminkin :) Itsekin oli pakko tänään meikata vihreällä, käytin MACin Bright Side / Gallery Galia, GG mielestäni muistuttaa jonkun verran Herbiä, eli ehkä säästyn sen ostamiselta :)

  VastaaPoista
 4. Ootko jossain postauksessa esitelly sun inglotin paletin/paletit? Suunnittelen, että joskus ostaisin inglotin paletin, mutta en oikeen tiiä minkälaisia sävyjä ja nyt metsästelen joka blogista inglot-postauksia. :D

  VastaaPoista
 5. Mansikka, jee toinenkin kulmien kohottaja :D. Parhaimmat silmäkuvat saan aina silloin, kun katson eteenpäin mutta kamera keikkuu sillain ummm sivuviistossa :D. Pitäisi hankkia tuohon partsille iso peili mistä näkisi itsekin että minkälainen kuva on tulossa :D.

  Käytätkö mitä kulmien meikkaamiseen? Minä olen saanut kulmat suht aisoihin Lumenen kulmakarvavahalla :). Ajattelin kohta tehdä postauksen missä esittelen eri tapoja muotoilla ja meikata kulmakarvoja ^^.

  Anur, olet kyllä oikeassa! Parhainta kauneutta on tosiaan itsensä hyväksyminen, kukapa nyt ihan täydellinen haluisikaan olla ;). Voin vain kuvitella miten kipeät kasvosi ovat olleet, kun välillä joku yksikin finni voi olla jo ihan älyttömän kipeä ;<.

  Oi kiitos ^^.

  Hanna, niinhän sinä luulet >:D. Minä onnistuin jo hajottamaan sen luomivärin kannen...

  Anonyymi, kröhöm joo en ole vieläkään vaikka ostin paletin joskus kesällä :D. Siellä se roikkuu luonnoksissa, mutta julkaisen sen tämän viikon aikana :)!

  Minulla olisi parin viikon päästä myös Inglot reissu edessä ja voi taivas kun en tiedä yhtään mitä haluaisin! Jotain arkisävyjä ehkäpä :). Minä nimittäin myös googlettelen ja kyttään kaikkien Inglot postauksia tälläkin hetkellä ;D. Jotten olisi ihan täydellisen pihalla myymälässä - olen kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Loistavaa. Nyt tiedän nimen kulvakarvasyndroomalleni. Chewbaccan siittiöt :D

  VastaaPoista
 7. Stazzy, muahaha :D. Kuvittele niille vielä sellaiset Chewbacca-naamat ;D.

  VastaaPoista
 8. Sulla on ihan älyttömän kauniit kasvot!

  VastaaPoista
 9. Tämä on kyllä jo vuoden vanha postaus, mutta kuvailit kyllä munkin meikkiongelman niin täsmällisesi kun vaan voi. Vaikka heittäisi mustaa koko luomen täyteen ei silmä auki siitä näy jälkeäkään, kiitos pienten possunsilmien ja ulkonevan ja matalan kulmaluun. Argh! Siksi olenkin nykyisin keskittynyt lähinnä huuliin, turha silmiin laittaa ripsaria enempää kun ei se sieltä mihinkään näy...

  Mutta loistava postaus, kuten nämä uudemmatkin. Sait uuden lukijan. :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi
  Huuliin keskittyminen on varmasti hyvä juttu jos tuntuu että silmien kanssa tuntuu toivottomalta. Huulimeikki kun tuo koko kasvot ihan uudella tavalla esille :)! ... Pitäisi vissiin sekin taito opetella, nimittäin huulipunan käyttö :'D. Ja erityisesti sen lisääminen aina päivän aikana!

  Mukavaa että viihdyt blogini parissa, kommenttisi sai jo heti näin aamusta hymyn huulille :). Tervetuloa!

  VastaaPoista