keskiviikko 1. syyskuuta 2010

"Kosmetiikkatuotteet -40%"
Ilmeisesti se paikallisen sanomalehden tilaaminen kannattaisi aina välillä.

Muutama mehukas työpaikkailmoitus olisi jäänyt aikoinaan huomaamatta mikäli en olisi käynyt sattumoisin sinä päivänä vanhempieni luona ja sattumoisin lukenut aamulla ilmestynyttä sanomalehteä. Yhteen noista ilmoitetusta työpaikasta sitten pääsinkin töihin.

Kävin jälleen vanhempieni luona ja kahvipöydässä tartuin auki olevaan sanomalehteen ja silmäillin lähinnä suurimmat uutisotsikot läpi. Huomasin muutaman sivukäännöksen jälkeen koko sivun kokoisen mainosilmoituksen joka melkein sai kahvit purskahtamaan suustani ulos.


S-ryhmä ilmoitti ostaneensa erään paikallisen (ylihinnoitellun)ruokamarketin ja toiminta uuden omistajan voimin alotettaisiin jo kahden kuukauden päästä. Tämä uutinen ei minua juuri liikuttanut vaan sivun keskiosassa suurella keltaisella fontilla vilkkuvat "-20%", "-30%" ja "-40%" luvut. Kaikista tavaroista ruokia lukuunottamatta haluttiin päästä mahdollisimman nopeasti eroon.


Seuraavaksi silmäni alkoivat etsimään sanaa joka alkaa K:lla ja päättyy kirjaimeen A. Kyseinen sana löyty luvun "-30%" alapuolelta.

Ennen kuin päästin tunneviisarini värähtämään "halpoja meikkejä YATTAA!"-puolelle päätin vetää syvää henkeä ja ajatella asian järkevästi. Kyseessä on marketti jossa tuotteilla on jo valmiiksi liikaa hintaa verrattuina esimerkiksi muiden markettien hintatarjontaan. Alennuksen kanssa tuotteet maksaisivat ehkäpä saman verran kuin normaalihintaisissa marketeissa tai Anttilassa, miksi menisin siis tähän halpaan?

Päätin lähteä kuitenkin käymään pää kylmänä kyseisessä liikkeessä katsomassa ihmisten hamstrausvimmaa.

Eräs mieshenkilö hamstari muumimukeja, niitä oli hänen ostoskärryssään nopeasti laskettuna ainakin 10 kappaletta. Ömh, niille jäi alennuksen kanssa siltikin 4€ enemmän hintaa kuin mitä olisit maksanut esimerkiksi Robinhoodista ostettuna. Moni muukin asiakas teki samanlaisia hamstrauksia monien muiden tuotteiden kanssa (esimerkiksi pyykinpesuaineet, siivoustarvikkeet, astiat, lamput, pelit jne) ja niitä tismalleen samoja tuotteita myydään muissa marketeissa paljon edullisemmin ympäri vuoden. Ei järkeä ei. Hyviä paistinpannuja (jos on ihan pakko ostaa ne kalleimmat mahdolliset) olisi saanut kyllä ihan ok hintaan mutta ei missään ZOMGYATTAAHALPAA-tasolla kuitenkaan.

Marssin kosmetiikkaosastolle ja hihittelin itsekseni Lumenen ja Garnierin tuotteita hamstraaville ihmisille. Vilkaisin osaston yläpuolella roikkuvaa kylttiä missä "-30%" luku oli vedetty yli ja viereen oli tussilla sotkettu "-40%".

....... Shit.++ hammasharja ja miehelle dödö

Hups ^___^'.

(No hei esmerkiksi tuo uutuusripsari maksoi vain 10€. En ole nähnyt sitä missään alle 17€ hintaan! Ja minkä hyvän ripsarin saa nykyjään edes alle kympillä? Ei ainakaan mitään uutuuksia)
Löytyikö teille tuttuja tuotteita? Esittelyjä tulossa, joukosta löytyikin muutama tosi ihana helmi :).
_______________________________________________________________

Kiireiden vuoksi postaustahti on hieman hidastunut mutta asia korjaantuu viikonlopun jälkeen :). Elämässäni on tapahtumassa yksi suuri elämänmuutos ja sen vuoksi bloggailu on hetkellisesti hyytynyt, toivottavasti te ihanat jaksatte odotella :).

7 kommenttia:

 1. Yatta! ^_^

  Hahaha... meinas aamuteet lentää suusta kun luin ton :D Kun tuli heti mieleen pirtsakat, tanssivat japskimiehet.

  Oli miten oli, aikamoinen tuuri näytti olevan! Tekis itekin mieli mennä ja ostaa oikein kunnolla uus arsenaali mutta ähhhhhh. Ei mulla mitään rahaa just nyt ole.

  Tällä hetkellä keskityn kyllä muutenkin enemmän ihonhoitoon, kun se kiiltelee ja rasvoittuu - mutta pesun jälkeen kiristelee ja äh. Ugh. :S

  VastaaPoista
 2. Mä haluan ehdottomasti kuulla arvostelun tuosta ripsarista! :)

  VastaaPoista
 3. Ja mua kiinnostaa, että mitä muumimukit maksaa robinhoodissa? :D Mulla on mörköä vaille kaikki muumimukit ja ne on aina ostettu tyyliin halpa-hallista 10-14 euron hintaan. :P

  VastaaPoista
 4. Heh, tuollaisessa aleviidakossa menee helposti lankaan. Mutta sit jos tietää, mitä ne tuotteet voi maksaa, saattaa tehdä löytöjä. Varsinkin kosmetiikan kanssa ;) Heh.
  Tota shampoota mulla on kämpillä, jossa olen pari pv/vko opiskelujen takia. Raahasin sinne markettituotteita, joten tuleepa nekin nyt testattua sitten ;)

  VastaaPoista
 5. :D
  Ihmisille ei sillä hinnalla aina niin tunnu olevan väliä, kunhan saa alennusta :D. Siis vaikka toisessa paikassa oliskin halvempaa. Joskus muistaakseni aasiakas.netissä oli sokerista että ihmiset hamstras sitä jostain kaupasta kun oli tarjous ja viereissä kaupassa ne sokerit oli aina sillä hinnalla :D. Sama juttu monien muiden juttujen kohdalla.

  VastaaPoista
 6. Jenni, http://www.youtube.com/watch?v=rW6M8D41ZWU ei kai vain juuri nuo tanssivat japskimiehet ;D?

  Minullakaan ei ollut periaatteessa puutetta mistään, mutta osan hamstrasin ihan vain koska nykyisin käytössä oleva loppuu kuitenkin jossakin vaiheessa :D.

  Nonnu, tulossa :)!

  Anonyymi, riippuu hieman onko ns kampanjaa menossa, mutta joskus olen nähnyt hitusen alle kymmenen euron hintaan :). Yleensä se hinta on ollut 10€ ja hilut päälle. Monissa paikoissa muumimukit maksavat lähemmäs 20€ O_O.

  Minulla ei ole vielä lähellekkään kaikkia vaikka aika hyvän verran niitä näyttäisi kaapissa olevan :).

  norppa, joo kävin vielä tekemässä ovelasti hintavertailua ja kävin vielä uudelleen tekemässä löytöjä >:D (kaikki kuitenkin samana päivänä ostettu).

  Tuo shamppoo tuokuu ihan mustikkashotille, hah.

  I'm Lackin, no niinpä! Ihan hullua tuollainen :D. Ah, aasiakas.net <3

  VastaaPoista
 7. Iittalan nettikaupassakin muumimukit ovat järkyttävän kalliita... aina mietin, että kuka niitä sieltä tilaa. :D Ja korjaan itseäni, en omista kaikkia mukeja, vain kohta kaikki perusmukit. Sesonkimukeja minulla on vasta muutamia. :)

  VastaaPoista