tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kalenterityttö vai miten se nyt oli?

Mikä on varma merkki syksyn hiljaisesta mutta salakavalasta lähestymisestä? No syötävän ihanien kalenterien ilmestyminen kirjakauppoihin ^_^!

Mutta, koska olen jo kypsä aikuinen nainen niin tottakai valitsen kirjakaupasta ehdottomasti sen tyylikkäimmän, vakavamman, katu-uskottovamman ja asiallisimman kalenterin laukunpohjaani ja työpöytääni koristelemaan. Sellainen joka kädessä viitsii hiipparoida pitkin kaupungin katuja, tehdä merkintöjä luuri korvassa ja näyttää kiireiseltä sekä tärkeältä.


Sooda ^____^

Tämä on muistaakseni minun jo kolmas sooda-kalenteri :D. Soodakalenterivaihtoehtoja on kaksi (haaleampi ja tummempi) joista valita, itse olen mieltynyt aina tummempaan versioon. Tämän vuoden hailakka-versio oli todella hailakka! Sävyjä ja hahmoja ei juuri erottanut toisistaa kun värimaailma oli niin tasaisen hailakka. Tosin, kannessa oleva öttömöttönen oli ehkä söpömpi kuin tässä tummassa kalenterissa.

Minun kalenterissani täytyy olla paljon tilaa jokaisen päivän kohdalle mihin voin kirjoitella muistettavia juttuja ja merkitä vaikkapa päivän kohokohdat ylös (joo-o...). Merkitsin aina kaikki esimerkiksi: shoppailut, reissut, siivoilut, kahvittelut/baarittelut/kyläilyt ja kenen kanssa, mahdolliset kuntoilut jne ylös ja ah mitä täydempi kalenteri on jokaisena viikkona niin sitä parempi olo tulee :'D. Ja jos viikon päättyessä kalenteri näyttää menneeltä viikolta kovin tyhjältä niin tulee fiilis ettei saanut muka menneenä viikolla mitään aikaiseksi.

Kertokaa nyt joku tekevänsä samalla tavalla niin ei ole ihan niin tiritööttööt-olo :D!


Joka kuukauden kohdalla on eri värimaailma ja eri hahmo ^^

En tykkää yhtään sellaisista ns pikkukalentereista missä joutuu tihrustamaan päivämäärät ja mihin ei saa mahtumaan omia merkintöjä. Sellainen poikittain menevä kalenteri on minusta myös toosi ärsyttävä ja hankalalukuinen.

Soodakalenterin keskihakasiin voi kiinnittää läpinäkyviä muovisia sivuläpysköjä (löytyy kalenterin lopusta) joiden ns taskuun voi laittaa esimerkiksi jotain lippulappusia (minä säilytin koulussa ollessani siellä lukujärjestystä) ja muoviläpyskän avulla on helppo avata kalenteri oikeasta kohdasta kun isket läpyskän meneillään olevan viikon kohdalle.

Olen niin reikäpää ettei minulla pysyisi mikään asia muistissa jos en merkitsisi niitä kalenteriin minua muistuttamaan. Kesällä ilman kalenteria (miksei voi olla kesäkalentereita?) laukkuni pohja on pelkkää muistilappua.

Oletteko te "kalenterityttöjä" vai muistilappuihmisiä :)? Vai pysyykö kaikki muistettava helposti korvien välissä mihinkään hukkumatta?

13 kommenttia:

 1. arvaa mutta ostin itelle ihan samanlaisen kalenterin ehken 2 viikkoa sitten. :D mulla on lähestulkoon aina kaikki myöhässä/unohduksissa/muuten vaan sekaisin, ja ajattelin kivan ja oikeasti selkeän kalenterin tekevän elämästänikin himpun verran selkempää! saa nähdä onnistuuko tämä yritys..

  VastaaPoista
 2. Kalenterityttö :) tykkään merkkailla kaikki turhatkin jutut ylös. Myöhemmin on kiva muistaa milloin tapahtui mitäkin. Mitä söpömpi kalenteri sen parempi!

  VastaaPoista
 3. *köh* olen saattanut ehkä pitkälti yli pari kymppisenä ostaa ko. kalenterin vuosi toisensa jälkeen... tosin viimeksi yritin käyttää Nalle Puhia... joka oli vähän värittömämpi. Ei se ole sama asia!

  VastaaPoista
 4. Sooda-kalenteria käytin joskus, mutta siinä oli liian vähän tilaa. Opiskelijana kun päivien kohdalle on tapana kirjata lukujärjestystä. Soodaa käyttäessäni loin netissä virtuaalipoikaystävän, jolta tulee aina yhteen mailiosoitteeseen kortti synttäreinäni :D Ja tuosta on jo VUOSIA!

  Mulla on tylsästi liiton kalenteri. Mutta siinä on tilaa, olipahan ilmainen... Säästyn siltä vaikealta kalenterinvalintashoppailulta.

  VastaaPoista
 5. Mä olisin ihan hukassa ilman kalenteria. :D En muista ikinä yhtään mitään.. Mutta ei se kalenteri oo mitään 100 varma muistutus - pitää myös muistaa lukee sitä kalenteria! xD Kröhöm..

  Mä käytän nyt Super-liiton ilmaista kalenteria. Se on tollanen korallinpunanen ja ihan käypä mulle. Aikaisemmin mulla oli puolet pienenpi, joka mahtu jopa taskuun! Se oli kyl kätevä, mut on tääkin ihan kiva.

  Noi soodakalenterit olis kyl tyyliltään ihan mua.

  VastaaPoista
 6. No siis mää johonki lukion ekaluokkaan asti aina ostin kalenterin, yritin käyttää sitä aina ehkä viikon ja sitte luovutin. Nimittäin en vaan muistanu ikinä käyttää sitä kalenteria :---D Eli meikä on lähinnä luottanu kännykän muistutuksiin sittemmin.

  Mullaki oli joskus Sooda-kalenteri, ja varmaan ostasin semmosen nytkin jos kalenteria tarvisin :3

  VastaaPoista
 7. Kalenterityttö olen minäkin, mutta myös teknokraatti: kännykän kalenteri synkataan Outlookin kalenterin kanssa harva se päivä. Eikä ainakaan tila lopu! Ja toisin kuin paperiversio, sähköinen kalenteri muistuttaa tärkeistä jutuista ilman, että sinne tarvitsee muistaa vilkaista.

  nimim. muistutus lähes kaikesta aina päällä

  VastaaPoista
 8. Minun ystävä tekee Soodat :) Koko kalenteri on siis hänen kädenjälkeänsä :) Minulla on myös hänen maalaamansa taulu, vois muuten joskus esitellä senkin blogissa :)

  VastaaPoista
 9. mutukainen, hahaa :D. Joo minulla ei oikeasti pysy sitten mitkään asiat ylhäällä jos en kirjoita niitä kalenteriin ja vilkuile kalenterin viikkonäkymää päivittäin. Soodissa näkyy kivasti kokonaan yksi viikko eikä tarvitse pläräillä sivuja :).

  Katjamaria, ei voi muuta kuin olla samaa mieltä kanssasi :). Kuka nyt haluaisi kirjoitella kivoja juttua ylös tylsään kalenteriin?

  Jenni, ihanaa muitakin samanlaisia putkahtelee kokoajan esille :D <3.

  norppa, ei voi olla totta! Kuinka suloista virtuaalipoikaystävä aww :'D. Minun liiton kalenteri oli niin tylsä ja pienellä fontilla kirjoitettu että oksat pois! Toivottavasti sinulla on edes vähän kivempi.

  Eva, siun pitää jättää kalenteri auki työpöydälle tai johonkin muuhun näkyvään paikkaan :D.

  sarkku, minulle kävi yhden kalenterin kanssa juuri noin, ei tullut kirjoiteltua ja sitten sen käyttäminen jäikin lähes kokonaan. Kunnes loppuvuodesta silloin vuonna nakki elämääni tuli vähän enemmän äksöniä ja täytettä niin johan alkoi kynä laulamaan x).

  Minttu, oi tuo sähköinen muistutus kuulostaa kätevältä! Pitäisiköhän kokeilla itsekin...

  Petra, ooo! Voit kertoa hänelle että täältä löytyy monta "nuorta" fanittajaa ;D. Laita ihmeessä taulusta kuva :)!

  VastaaPoista
 10. Samis. Mä oon jo wanha mut Soodasta en luovu. Tuo hirvittävästi lisää konsulttiuskottavuutta kun kaivaa asiakkaalla Soodan läppärilaukusta. :D:D:D

  VastaaPoista
 11. Anna, hahaa voin nähdä niin selkeästi sen tilanteen kun kaivat vaikkapa jakkupuku päällä Soodan laukustasi asiakkaan läsnäollessa ja sovitte vaikkapa jonkin ajanvarauksen tai tapaamisen :DD.

  VastaaPoista
 12. Joooo, mulla on toi sama kalenteri. Ja mulla on myös sama "tyhjän sivun syndrooma". Sen takia kirjottelenkin kaikki "söin jäätelöä" -edesottamuksetkin, nii tulee viikon lopussa hyvä olo, ku on muka tehny viikossa niin paljon kaikkee : D Sitten mä aina koristelen noi ökkimökkiäiset; multa löytyy jo esim Seppo Taalasmaa-sieni, Harry Potter-pöllö ja Spiderman-koira : DDDD

  VastaaPoista
 13. ^ "söin jäätelöä" :DDD. Ihana! Joo minä myös piirtelen noille tyhjille sivuille, kirjoittelen kaikkea "jännää" mitä päivässä on tapahtunut ylös ("vein roskat") ja kaikki vähänkin jännempi on sitten tooosi värikkäillä kynillä kirjoteltu ja täynnä hymiöitä :'D. Oijoij...

  VastaaPoista