tiistai 8. kesäkuuta 2010

Vaatekaapin suursiivous

Otin vihdoin ja viimein urakakseni käydä makuuhuoneessa sijaitsevat kaikki vaatekaappini läpi ja heittää kaikki vähänkin epäilyttävä jätesäkkiin ja kiikuttaa musta jättiläinen kellariin jatkotoimenpiteitä varten. Osa lentää luultavasti myöhemmin suoraan roskiin, osa kierrätykseen mutta nuo ihan kivat mutta ei minun jutut ovat vielä isona kysymysmerkkinä.

Kirpputorille?

- sieltä varastellaan kuulemma jonkin verran
- paikat maksavat hurjia summia ja mitä olen kuullut niin monet jäävät kuitenkin -suuresta tavaran menekistä huolimatta- miinukselle
- täällä tietääkseni kirppareilta ostetaan suht vähän tavaraa

Huuto.net?
- ostaako sieltä ihmiset paljonkin vaatteita? Tuntuu että "eihän sieltä kukaan näitä bongaa/löydä mitenkään!"

Minulla on muutama lähes käyttämätön ja muutama täysin käyttämätön paita (mm. Gina Tricot, Vila..) niin niitä voisi vaikka laitella huuto.nettiin ja vinkata niistä vaikka täällä bloginkin puolella.

Ai että haaveilen nyt siitä Tampereella olevasta kirpparista mihin käytännössä vaan viet kamasi, siellä tapahtuu niin hinnoittelu kuin myös esillepano ja sitten vain haet lopussa saamasi rahat pois ja mahdollisesti myös jääneet tavarat. Ah miten helppoa! Taisin kuulla tästä puskaradion kautta, eli en tiedä yhtään missä sellainen sijaitsee ja miten ne toimintatavat menevät ihan kirjaimellisesti.

Edit. Nyt ovat kaikki hyllyt tyhjinä odottamassa pyyhkimistä ja sängylle on kohonut aika kaunis keko.

Edit. Ei kukaan haluaisi tulla viikkaamaan ja järjestelemään niitä kaappeihini? Itsehän rakastan tämmöistä näpertelyä töissäni mutta kotona tuo tuntuu välillä niiiiin ylitsepääsemättömältä että ei tosikaan :P.

Laitan teille tämmöisen bonuskuvan yhdestä suuresta rakkaudestani, Saimaasta :). En voisi kuvitellakkaan asuvani paikassa missä vesi ei olisi lähellä ja ympäristö olisi pelkkää betonia. Enkä myöskään metsän keskellä tai keskellä peltomaisemia. Sellainen välimaasto ja sekoitus molempia on paras :).Minua ei jotenkin meret sähkähdytä yhtään ellei se ole sitten sellainen ihana paratiisipaikka missä näkee pohjan, ranta on täynnä simpukoita ja vesi on niin kirkasta ja lämmintä kuin vain voi olla.

Mutta nyt takaisin ahkeroinnin pariin!

Mites teidän vaatekaappinne voivat? Pulleasti, laihasti, huolestuttavasti, kaaosmaisesti vai ovatko saranat paukkuneet jo aikoja sitten?

7 kommenttia:

 1. Hei puhut varmaan Kaunottaresta ja Kulkurista? (: En voi kun kehua sitä paikkaa, itselleni ainakin jäi tosi positiivinen kokemus ko. liikkeestä. Ja siinä on vielä se hyvä puoli että myymättä jääneet vaatteet voi lahjoittaa suoraan hyväntekeväisyyteen! (:

  (Mutta pistä ihmeessä myös tänne blogisi puolelle ;))

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy nyt sanoa, että ei ihme jos ihmiset jää miinukselle kirpparilla!

  Ainakin Jyväskylässä myyjät hinnoittelee tavaransa ihan käsittämättömällä tavalla. Vai maksaisitko itse jostain Yves Rocherilta lahjaksi saadusta meikkipussukasta 5 euroa.

  Kannattaa miettiä mitä itse ihan oikeasti olisit valmis maksamaan käytetystä sen kuntoisesta tuotteesta. Täällä kirppareilta löytyy kuluneita, nukkaisia, venähtäneitä, jopa likaisia vaatteita tyyliin 10 euron hintalapulla ja suurin osa niistä ihan oikeasti joutaisi roskiin ja minä olen todella huono heittämään mitään pois.

  Jos siis oikeasti haluaa päästä eroon vaatteistaan niin kirpparit on ihan ok, kunhan pitää itsekin järjen mukana. Mun mielestä ois hyvä miettiä noissa sitä, että niistä on kuitenkin jo maksanut, niitä on todennäköisesti käytetykin ja nyt haluat niistä eroon, kaikki takaisin tuleva on siis bonusta, eikö? :)

  VastaaPoista
 3. G, oi kuulostaa kokoajan vaan paremmalta :). Laitan sitten linkkiä kun joskus lajittelen nuo myytäväksi kelpaavat vaatteet, nyt haluan ne vaan pois silmistä :D.

  Ele, tuo on kyllä totta. Likaiset ja ihan virahtaneet tai kutistuneet vaatteet ovat kyllä sellaisia mitä itse en edes kohtaisi viedä mihinkään kirpparille!

  Ajattelinkin tehdä tuolla mainitsemallasi tavalla, miettiä mitä tuote on aikoinaan uutena maksanut ja paljonko itse siitä nyt maksaisin kirpparilla. Mutta ei kyllä huvittaisi lätkiä noihin ihan uusiin ja käyttämättömiin vaatteisiin kovinkaan "alihintaista" lappua :/. Sellaiset ajattelinkin laittaa varmaan huuto.nettiin :). Käytetyistä -mutta moitteemmomassa kunnossa olevista- voi sitten laittaakin jo alempaa hintaa.

  Moni tuttu on sanonut paikallisen kirpparihintatasojen nousseen ihan älyttömästi, eli juuri monesti tuotteista pyydetään uudenveroisia hintoja vaikka olisivat ihan likaisia tai jopa rikkinäisiä. Tai sitten noita ihan uusia ja ehjiä tuotteita varastellaan :/.

  VastaaPoista
 4. Unohtui mainita. Tuo minun ja G:n mainitsema kirppari taisi olla vielä sellainen että he hälyttävät kaikki tuotteensa :)? Se olisi kyllä hienoa.

  VastaaPoista
 5. Huuto-netistä just ostin yhden muotiblogin pitäjältä kaksi hametta. Vinkkasi blogissaan ja taisi saada melko lailla kaikki tavaransa myytyä. Ja ihan sopevalla hinnalla tuli tehtyä kaupat..

  VastaaPoista
 6. huuto.netissä on mielestäni näppärä myydä vähän erityisempää tavaraa. tai siis ylipäänsä muuta kuin perustrikoopaitoja yms. Kirpparilta taas tuollaiset menee suht hyvin, jos hinnat on kans pienet.

  Itse koen huuto.netin helpommaksi, koska en jaksa huolehtia kirppispöydän säätämisestä. Ja huutiksessa ne voi olla myynnissä koko ajan, kohteen saa niin helposti uudelleen myyntiin.

  Minusta avain huutismyyntiin on hyvät ja kuvaavat otsikot, kunnon kuvaukset tuotteista (mitat, pienetkin viat), ilmoittaa heti postikulut tai miten niiden suhteen toimitaan ja muutenkin fiksusti kirjoitettu ilmoitus. Kirjotusvirheitä täynnä olevat eivät houkuttele :D Lähtöhintojen kannattaa olla suht edulliset, samoin korotuksen pienehkö, ei välttis euroa.

  Ainakin itse olen saanut huutiksessa hyvin myytyä ihan perus H&M yms. vaatteet. Myös laukut, kengät ja asusteet on menny, enkä oo blogissa hirveesti ees aina mainostanut. Kärsivällisyyttä siihen tarvii :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, taidan kallistua itsekin tuon huuto.netin puolelle :).

  norppa, kiitos näppäristä vinkeistä :).

  VastaaPoista