tiistai 8. kesäkuuta 2010

Appelsiinipuutikkuja, yh!

Yksi pelkää viiksiä, toinen saa inhoväristyksiä klovneista, kolmas alkaa voimaan pahoin nähdessään muiden ihmisten polvia ja neljäs ei pysty menemään lintujen lähelle.

Minulle kylmää hikeä aiheuttavat appelsiinipuutikut.


Ah halpahallit, 1,20€ :)

En pysty katsomaan jos joku (telkkarissa tai ihan livenä) työntää kynsinauhojaan tikulla. Saan inhoreaktion pelkästään nähdessäni tikun lähellä kynttä. Pelkkä ajatuskin saa minut puristamaan sormet nyrkkiin suojan toivossa :D.

En pelkää tikun olevan terävä tai että tuo operointi sattuisi - en ole itseasiassa koskaan edes tehnyt sillä tikkupalalla yhtään mitään. Rinnastan sen tunteen jotenkin hammaslääkärien harrastamaan "tökitään ientä terävällä jutulla ja ihmetellään kun sieltä tulee verta" -toimintaan ja se tuntuu aivan ällöttävän inhottavalta :D. Ja minun sormien "ientähän" ei tökitä millään puutikulla nih v___v.

Olenko sitten koskaan käsitellyt kynsinauhoja tästä kammosta johtuen? Itse en mutta ammattilainen kyllä sillä minkänimeäenmuista mutta se oli "metallinen" vempain eli ei appelsiinitikku.

Sain kullaltani synttärilahjaksi jalkahoidon ja minulle ei tullut edes mieleenikään että siellä joutuisin tähän pelottavaan kynsinauhakäsittelyyn. Hoito oli ihanan rentouttava, olin kuin sulaa vahaa ammattilaisen käsittelyssä. Jossakin vaiheessa ollessani henkisesti aurinkorannalla palmun varjossa siemailemassa sateenkaaren väristä drinkkiä kuulin hoitoa tehneen henkilön sanovan "siistin hieman näitä kynsinauhoja". Ennen kuin informaatio saavutti aurinkorannalla lekottelevan Pandan niin ukkovarpaassa alkoi tuntui jollekkin hyytävän kammottavalle ja hyvä etten potkaissut säikähdyksestä hoitoa tehnyttä naishenkilöä leukaan!

Se ei sattunut yhtään, se vaan tuntui niin asdfghtfrjnryfxhkltedxjhjatzedhltjezhtsrd!! (=adjektiivi joka aiheuttaa kylmiä väreitä, säpsähtelyä, puistatusta ja huhhailua) ja vasta ensimmäinen varvas aka nauhat oli käyty läpi. Purin hampaitani yhteen, koko kroppani jäykistyi, kiprustelin varpaita ja tunsin kuinka takapuoleni oli noussut penkistä puoliksi ilmaan.


Hrrrrr...

Kun kaikki kymmenen ryökälettä oli käyty läpi pystyin taas rentoutumaan uudelleen. Onneksi kynsinauhat eivät varpaissa olleet mitenkään kamalassa kunnossa niin ei se operaatio kestänyt onneksi pitkään. Mietin hetken miltä tuo olisi tuntunut sormien kynsissä niin hyvä ettei minua käynyt huimaamaan pelkkä ajatuskin :D. En mene muuten ikinä käsihoitoon se on varma ;P.

Jotkut voivat tässä vaiheessa naureskella omituiselle kammolleni ja osa luultavasti kauhistelee miten rumat kynsinauhat minulla mahtavat olla kun en tee niille koskaan mitään (paitsi levitän kosteusrasvat muun käsirasvauksen ohella). Arvatkaapa mitä? En edes minä tiedä miten kamalat/ihanat ne ovat koska noh en edes tiedä miltä sellaiset "kamalat" näyttävät :D. Joo ei ole tullut perehdyttyä asiaan tai katseltua muiden käsiä kuten huomaatte ^^. Eivät ne ainakaan minun mielestäni näytä kiipeilevän tuossa kynnen tyven päällä mitenkään hurjana tai erityisen "pitkänä".

Mikä on teidän oudoin kammotuksenne? Allekirjoittanut kammoksuu appelsiinipuutiikkujen lisäksi mm. neuloja, teräviä (puukot esim) esineitä/lasinsirpaleita sekä viiltämistä (jos näen kuvan sellaisesta tai jos esimerkiksi elokuvassa joku "viiltelee" itseään niin hyiyöksilmät kiinni).

Pitäisikö minun hankkia jotain erillistä voidetta/öljyä/tj kynsinauhoille vai riittääkö pelkkä käsien rasvauksessa käytetty tuote? Onko tämä "hoitamattomuus" erityisen huono asia?

Ps. En tiedä onko kuvissa näkyvä tikku edes sukua appelsiinipuulle mutta puu kuin puu ^^?

7 kommenttia:

 1. Enpä miekään harrasta hirveesti tuota kynsinauhojen tökkimistä, noh toisaalta miulla ei kaikissa sormissa ees oikeen oo kunnollisia kynsinauhoja ihottuman takia, mutta jos ne siuta ei häiritse, niin silloin varmaan pärjäät ilmankin :) Jos ne on kovin kuivat, niin varmaan joku ihan kynsinauhaöljy tekis gutaa. Ja muistaakseni ihan jotain sellasta ainetta on olemassa, joka jotenkin pehmittää ja hävittää kynsinauhoja. Mut jos ei oo tarvetta, ni mitä turhaan mitään erityisempiä läträyksiä käyttämään. If it ain't broke don't fix it vai miten se nyt meni... :)

  Varpaankynsistä kyllä välillä saksilla rapsuttelen kynsinauhoja pois, kun ne tuntuu muuten jämähtävän häiritsevästi kynteen. Omat kynsinauhat sormissa tai paremminkin kynnenympäristöt on tosi kuivat eli pitäis läträilläkin öljyjä niihin. Mut ku on laiska...

  VastaaPoista
 2. Mikäköhän siinä muuten on, että niiden tikkujen pitää olla juuri appelsiinipuutikkuja? Miksei muut puut käy?

  VastaaPoista
 3. appelsiinipuutikku on appelsiinipuusta siks ettei siitä (ainakaan pitäisi) lähteä tikkuja. Mutta joillakin merkeillä kulkee samalla nimellä olevia tikkuja, jotka ei oo appelsiinipuuta nähnytkään : D

  ja se metallinen väline (http://1.bp.blogspot.com/_OqASZEcQETc/S5Q9g9UDJmI/AAAAAAAAGfE/Tdc-X4IiaKc/s1600-h/IMG_4595.JPG kuva sharonin blogista) mistä puhuit on ihan törkeen kätevä! meil oli työharjottelussa se just rakennekynsissä ja jalkahoidoissa ja sillä saa tosi kätevästi kynsinauhat siistiksi. On myös olemassa kynsinauhojen "poistaja"-aineita ja kynsinauhavettä, tosin kynsinauhavesi on useimmin vaan ammattilaisten käytössä :)

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa en kyllä noita tikkuja kammoa, mutta hammaslääkärin ikenien käsittelystä pelkkä maininta riitti saamaan ikeneni kihelmöimään... Mutta joo, onhan mulla noita outoja kammotuksia, kuten sanomalehtipaperi ja pahvilaatikot (ei muuten, mutta jos joudun niitä kokoamaan tai purkamaan), keinutuolit, homeiset/mädäntyneet ruuat...

  VastaaPoista
 5. FF, toinen laiska ilmoittautuu \0.

  Sara, Solja osasikin vastata kysymykseen mutta ainakin se nimi on söpö jos ei muuta :>. Tosin veikkaan että tuo halpissetin tikku ei ole appelsiinia tosiaan nähnytkään ;).

  Solja, juuust tuollaisella minua sörkittiin, hrr :D. Tosin veikkaan sen tikun tuntuvan vielä epämiellyttävämmältä.

  Hän kyllä hoiti kynsinauhat tosi näppärästi ja ihan muutamalla liikkeellä :).

  Jenni B, minä pyydän tuon ienjutun takia hammaslekuria aina puuduttamaan ikeneni sellaisella voiteella mikä laitetaan pumpulilla (esipuudutus) ja ei tunnu yhtään miltään koko tökkiminen. Samoin pyydän myös esipuudutuksen mikäli minuun työnnetään ihan puudutuspiikkiä ja ah hammaslekurikäynnyt tuntuvat silloin melkein jo ihan suht mukavilta :).

  Mieheni ei kestä yhtään kynsiviilauksen ääntä :D. Kuten ei myöskään kynnet+liitutaulu mistä mitä taas omituisesti tykkään.

  Ihanaa ettei tarvitse olla yksin höperö :D

  VastaaPoista
 6. nilkan sisäosassa on sen "palloluun" alapuolella sellainen pehmeämpi kohta, aiheuttaa itselleni samanlaisen rfdgikhadfög-olon kuin appelsiinipuutikut sinulle. Kaverit ovat nimenneet ko. kohdan paniikkipainikkeeksi, koska jos joku siihen koskee en ole yhtä hienovarainen kuin sinä vaan potkaisen. (:

  VastaaPoista
 7. Aivan sama ongelma!

  VastaaPoista