keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Hoitoaineet teippipidennyksille

Vaikka itselläni ei tällä hetkellä olekkaan teippipidennyksiä hiuksissa, niin ajattelin kertoa siitä huolimatta teille hoitoaineista jotka olen todennut itse sopivan hyvin pidennysten hoitoon ja hemmoitteluun :). Aikasempi postaus teippipydennysten hoidosta.


Mistä pidennykset sitten tykkäävät? Kosteuttavista, kosteuttavista ja vielä kerran kosteuttavista hoito-aineista ja luonnonharjasta. Pidennyksiä ei voi kosteuttaa liikaa.


Kuningas ja kuningatar

Pidennyksille on tehty omia tuotteita, koska harvat "normaalituotteet" ovat kyllin hoitavia ja hellävaraisia kuin pidennyksille tarkoitetut tuotteet. Väärin. Mikäli tuote on hellävarainen ja tarpeeksi kosteuttava niin miksipä niitä ei voisi käyttää myös pidennyksiin? Vaikka pidennysten hiukset eivät kasva niin aidoista hiuksistahan ne ovat yleensä tehty.

Ainoa omistamani tuote joka on tarkoitettu pelkästään pidennyshiuksille on Hair Talk Extensions PFLEGEBALSAM (koittakaa toistaa kolme kertaa ääneen :D) . Hoitoainetta levitetään runsaasti pyyhekuiviin pidennyksiin (ei omaan tukkaan) ja kammataan läpi. Itse en tosin käyttänyt kampaa kuin toodella harvoin, sain sen levitettyä suht tasaisesti ilmankin. Balsamin annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhdellaan kevyesti osittain pois, ei kokonaan.

(Huom! Mikäli kuivaatte pidennykset kuivaajalla, niin suosittelen käyttämään joko kylmää tai mietoa lämpöä. Kuumalla puhaltava kuivaaja voi tehdä hallaa teippipidennysten liitoskohdalle mikäli sillä puhalletaan samaan kohtaan pitkän tovin)


Tämä hoitis on ihan ehdoton suosikkini pidennysten hoidossa. Pidennykset eivät menneet kertaakaan takkuun ja olivat huuhtelun jälkeen ihanan silkkiset ja pehmeän tuntuiset. Mitä pidempää balsamia muhittelee pidennyksissä sitä siloisampi lopputulos tulee.

Extensions-sarjalta löytyy pidennyksille muun muassa oma kosteuttava shampoo, jätettävä hoitosuihke sekä korjaava ja syväkosteuttava pidennysnaamio. Mistä näistä sitten saa? Noh tämä on tässä tuotteessa ehkä se hankalin osuus. Itse bongasin tämän paikallisesta kampaamosta ja sen jälkeen en ole näitä missään nähnytkään, kyseinen kampaamokin poisti nämä heidän valikoimistaan :/. Kampaamoista kannattaa kysellä tai sitten suoraan maahantuojalta. Balsami oli hinnaltaan 12€.

Jos tuo tuote olisi pidennyshoidon kuningas niin tämä olisi kuningatar.

EKS Two-Phase Conditioner Hydro-Nutrive on kaksivaikutteinen kosteuttava hoito-ohjelma. Se selvittää, ravitsee ja kosteuttaa. Valkoinen osa selvittää ja keltainen osa syvähoitaa ja kosteuttaa. Hyvin ravistettuna tästä saa oikean superkosteuttajan ja hoitajan hiuksille, love it.

Pidennyksiin suihkutettuna hapsut oli helppo harjata mikäli sattuivat menemään takkuun esimerkiksi yöllä ja samalla niistä tuli miellyttävän tuntuiset. Tuoksu on ihanan raikas (appelsiinisitrusmainen mutta ei ollenkaan pistävä eikä voimakas) ja sähköisyys pysyy poissa myös omastakin tukasta eikä kuivia hiuspäiviä ollut talvella yhtään.


EKS tuotteita myyvät pelkästään kampaamoliikkeet. Hintaa suihkeella oli 10-15€. Voin suositella tätä tuotetta 100% niin pidennyshiuksille kuin myös omien hiusten hoitoon.

Kuten kuvista huomaa niin molemmat vetelevät viimeisiään mikä sattui juuri sopivasti keväälle kun laitoin pidennykseni kesälepoon.


Tässä tulee lisää hyväksi (ja ei niin hyväksi) havaittuja pidennystuotteita:


Pidennysten omistavien ehdoton ostos, luonnonharja


TIGI S-Factor Silky Smooth Moisture Serum
Se, miten tykkään käyttää tätä myös omaan tukkaan niin linkitän tylsästi jutun edelliseen hehkutuspostaukseen koska yritän keskittyä nyt pelkästään pidennyksiin :).

Koska EKS oli kuningas jätettävissä hoitosuihkeissa, niin tämä oli ehdoton ykkönen kun jo kuivaksi ja karheiksi päässeisiin pidennyksiin piti saada eloa ja kosteutta. Kun esimerkiksi heräsin aamulla ja pidennykset olivat kuivat ja hieman takussa ja suihku ei napannut tai en olisi ehtinyt, niin tätä levittäessäni pidennyksiin helmipalluran verran -> imeytyminen -> luonnonharjalla läpi niin vola! Pidennyksistä tuli lähes silkkiset ja pestyn näköiset sekä tuntuiset :). Ihanan kevyt koostumus joka ei jättänyt pidennyksien pintaa yhtään tahmaiseksi.

Sitten kaksi ei niin ihanaa tuotetta...

Schwarzkopf Professional BC Hairtherapy Color Save (latvasuoja)
Estää hiuslatvojen haaroittumista. Sulkee pintakerroksen suomut, suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja korjaavat hiuksen rakennetta sisältä päin. Hierotaan pieni määrä ja levitetään latvoihin.

Näppärän kokoinen puteli, mutta en itse henkilökohtaisesti tykännyt tästä juuri yhtään. Tämä jätti latvoihin levitettäessä sellaisen ällöklöntti-tunteen (mitä Silky Smooth ei tehnyt) vaikka sitä laittoi kuinka vähän tahansa ja yritti levittää mahdollisimman tasaisesti. Aivan kuin tukkaan olisi hierottu käsirasvaa!

...Tämä tuoksuukin ihan sellaiselle peruskäsirasvalle.
Oliv Leave-in Conditioner suihkutettava hoitoaine sisältää ekologista neitsytöljyä ja oliivinlehtiuutetta. Kosteuttaa, suojaa, tuuheuttaa sekä antaa kiiltoa hiuksille.

En tykkää oikein tuoksusta, ei tuoksu minusta kuitenkaan oliiveille (yäk) vaan jotenkin.. tunkkaiselle? Olen niin huono kuvailemaan tuoksuja :D. Pidennyksiin kevyesti(kin) suihkautettuna tämä tuntui tekevän hiuksista koppuraiset. Harjailun jälkeen pidennykset tuntuivat likaisilta sekä tahmean ja koppuran välimallilta. Ei tullut muutaman kokeilun jälkeen juuri pidennyksiin käytettyä.
L'oreal Elvital Nutri-Gloss hiusnaamio
Naamio korjaa, suojaa ja antaa hiuksille kiiltoa.

Turvauduin Nutri-Glossin hiusnaamioon kun halusin hemmotella ja tehdä pidennyksistäni oikein silkkiset ja ilmavat. Levitin tätä tytölle tuoksuvaa naamiota pesun jälkeen pidennyksiin ja kampasin kevyesti läpi. Mitä pidempää tätä pitää hiuksissa, sen silkkisempi lopputulos tulee. Vaikutusaikasuositus on lyhyt, vain muutama minuutti mutta itse saatoin muhitella tätä kutreissani jopa 15 minuuttia.

Toisin kuin Hair Talk, tämä huuhdellaan kokonaan pois. Silkkisen lopputuloksen lisäksi hiuksista tulee ihanan kiiltävät :). Omasta tukasta tämä tekee minun makuuni liian liruisen ja roikkuvan, mutta silloisessa hiusmallissa pidennysten pitikin roikkua silkkisinä niin siihen tarkoitukseen tämä oli oikein loistava. Pitkälle tukalle aivan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Koostumus on aika "tiukkaa", tuntuu että ainetta saa kaivella purkista ihan kunnon määrät pienellekin hiusosiolle.

Milläs shampoilla pesin pidennykset? Ihan tavallisilla kosteuttavilla tai tuuheuttavilla shampoilla (Aussie, Sebastian, XZ...) millä pesen myös omat hiukseni. Hoitoaineet ovat ratkaisevammassa asemassa. Yhtä Sebastianin pois pestävää hoitoainetta voin suositella kokeilemaan pidennyksiin (kuin myös omaan tukkaan), Sebastian Professional Hydre. Sisältää värisuojan, selvittää ja ennen kaikkea kosteuttaa tehokkaasti. Ei tehnyt omaan tukkaani liruefektiä kuten monet muut pois pestävät hoitoaineet.Suojalaput teippipidennysten silmillä

Monesti saa lukea ja kuulla miten pidennysten "vaativaa" hoitoa lähes pelotellaan, mutta ei sitä hoitoa voisi ainakaan minusta sanoa vaativaksi. Tietty jos sinulla on itselläsi polkkatukka ja otat yhtäkkiä pidennykset jotka ovat alaselkään asti, niin tietysti sitä pidempää tukkaa on hoidettava eri tavalla kuin lyhyttä ja hiuksia pestessä tai harjatessa voi muutama ärräpää päästä suusta.Pidennykset? Omat hiukset? Molemmat? ;)

Luonnonharjan tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Sillä saa harjattua takut yhdessä suihkutettava hoitoaineen kanssa helposti ja hellästi auki eikä harja revi hiuksia laisinkaan kuten esimerkiksi kammat tai tavalliset harjat. Sähköisyydestä ei ole tietoakaan.
(Kampaajani harjasi kerran hiukseni tuollaisella luonnonharjalla ja kertoi niiden harjaksien olevan tehty sikojen paksuista karvoista. Siitä lähtien olen kutsunut omaa harjaani possuharjaksi - en tiedä kyllä mistä sen harjakset ovat valmistettu mutta possu se on silti :D)

Takkuja pystyy ennaltaehkäisemään -mikäli sinulla laitetaan paljon tukkaa- esimerkiksi letittämällä pidennykset yön ajaksi letille. Omia pidennyksiä en letittänyt kertaakaan ja vaikka pyörin yöllä kuin hyrrä ja pidennykset ovat jääneet alleni moonet kerrat (ja olen nostanut tämän lisäksi rajusti päätä = *ruts*) niin eivät ne ole mihinkään irronneet tai repeytyneet irti.Hyvin hoidettuina pidennysten käyttöaika kasvaa huomattavasti. Omat pidennykset ovat olleet minulla käytössä nyt kahtena syksynä/talvena peräkkäin ja elossa ovat vieläkin :).

Pidennyksiä päässä pitäneet huutakaa Hep! Löytyikö tästä teille tuttuja/tuntemattomia tuotteita? Mitkä tuotteet te olette todenneet parhaimmaksi pidennyksiä hoitaessanne :)?

7 kommenttia:

 1. Hep! Koska oma tukkani on karhealaatuinen, ei minua haittaa että pidennykset eivät ole siloisimmillaan :) Käytän oikeastaan kaikenlaisia hoitoaineita vähän sekaisin ja kampaajan suosittelemaa kosteuttavaa markettishampoota värjätyille hiuksille. Tresemmen hiusnaamiota vilautan latvoille n. joka toinen pesukerta ja hiuksiin jätettävistä kermamaisista (ei niinkään suihkutettavista) hoitoaineista pidennykseni tykkäävät.

  VastaaPoista
 2. Paljonko tolla Lorealin hiusnaamiolla on hintaa? Lukiko se tossa, vai enko vaan huomannu :D ?

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi! Teipparit tulossa toukokuussa, opin täältä jo valmiiksi kaikkea! :)

  VastaaPoista
 4. Hep ! Löysin ihan vahingossa tän sun blogis googlen kautta ku just tuli kotiin rakkaat ja odotetut teipparini ja mul on nyt ollu melkee vuoden kokemusta vaan klipsi pidennyksistä, joten täältä sain tosi hyviä neuvoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla :)! Onneksi olkoon ihanista uusista teipeistäsi! Tuuhan sitten kertomaan miten yhteiselo on lähtenyt sujumaan :).

   Poista
 5. Aivan huippu blogi sulla, googlettamalla löysinkin tänne :-D Mulle on tulossa ekat teippipidennykset (kerran on ollut klipsit, mutta jotenkin en jaksanut niitä joka aamu pistää), niin jotenkin jänskättää!

  Pistän ton Tigin serumin kyllä tilaukseen, just tommosia tarvitsenkin. Mulla on myös sitä Paul Mitchellin Super Skinny Serumia, ja se on kans huippua, ku se ei tee rasvasen näköiseksi hiuksia, niinku monet muut mömmöt tekee. :(

  VastaaPoista