tiistai 4. toukokuuta 2010

Vappu Jyväskylässä tul ja män


Kovin bilettäjä!


Vappu meni kosteissa tunnelmissa - ainakin jos nosti katseen kohti taivasta. Saavuimme tostaina illalla Jyväskylään ja tällöin oli pieniä merkkejä sään kirkastumisesta, mutta se oli niin hetkellistä kuin vain pysty olemaan. Iltakävelylle ei tarvinnut ottaa sään puolesta edes kameraa mukaan.


Grrr!


Perjantaina korkeakouluopiskelijoiden tehdessä koulujuttuja *krhkrhm* menimme mieheni kanssa pyörimään kaupungille. Oli mukava käydä taas vaihteeksi "uusissa ja erilaisissa" vaatekaupoissa ja huomata miten eri kaupungeissa on yleisistä muotijutuista huolimatta myös ne omat "trendijuttunsa". Meidän kaupungissa "Se Juttu" on vieläkin lyhytmallinen musta tekonahkatakki + alla pitkä valkoinen toppi + mustat pillifarkut + punaiset tennarit + vahva silmämeikki. Tuo on ollut varmaan kohta puolitoista vuotta se yleisin pukeutumistyyli. Jyväskylässä silmään pisti ties kuinka monen jalassa olevat skeittarikenkiä muistuttavat ISOT hyvin värikkäät kengät joissa oli paksu kumipohja + kiiltävät legginsit. Saa nähdä milloin tämä ilmiö rantautaa tänne suunnalle :). Ei kuitenkaan ihan minun juttuni.


Panda sydän pussihousut! Näistä on pakko tehdä myöhemmin ihan oma merkintä.

Iltaa kohden mentäessä alkoi valmistautuminen yöelämään. Illan aikana tuli tutustuttua moneen uuteen ihmiseen ja mikäs sen mukavampaa, olen kuitenkin melko sosiaalinen persoona - joka rakastaa myös yksin vietettyä omaa aikaa yli kaiken.

Keskusta oli yllättäen aivan täynnä ihmisiä, en ole nähnyt edes Helsingissä niin paljon ihmisiä liikenteessä viikonloppuna :D. Tanssilattialla tuli tanssittua kaikki mahdolliset lihakset kipeäksi ja selkä on luultavasti täynnä mustelmia - tanssilattialla oli paikoittain meeelko agressiivista tanssimenoa kun ihmiset huitoivat milloin mistäkin suunnasta ja yrittivät saada lisätilaa itselleen keinoilla millä hyvänsä o_o. Epäilen että eräässä yökerhossa oli "hieman" enemmän ihmisiä sisällä kuin laki olisi sallinut :P.


Vappukamu

Lauantaina oli tarkoitus lähteä piknikille, mutta sään ollessa toista mieltä vietimme piknikin keskusta-asunnossa elokuvaa katsellessa ja fetasalaatista sekä patingista nauttien. Sateen loppuessa lähdimme kävelemään Harjulle (näköalatorni oli aivan huikea!) ja jossakin vaiheessa saimme todistaa luonnonihmettä kylpemällä lähes tunnin ajan kirkkaassa auringonpaisteessa.

Tapasin lauantaina erään kaverini jota en ole nähnyt yli vuoteen :). Lähdimme yhdessä terassille istuskelemaan ja kuuntelemaan jalkapalloihmisten hssuja mölinöitä. Myöhemmin illasta matka jatkui erään opiskelijaporukan kotibileisiin ja jatkoimme sieltä Katseeseen. Paikka nousi ehdottomasti yhdeksi parhaimmaksi paikaksi missä olen koskaan käynyt, tuli siellä bongattua myös eräs bloggailun lopettanut bloggaajatarkin. Tanssilattialla olevat tankotanssiin mahdollistavat tangot olivat huikeat!


Lauantain päivän asu

Vappu oli oikein loistava vaikka taivaalta ei mitään kovin loistavaa näkynytkään, eihän nuo säävaihtelut ole este vaan korkeintaan hidaste ja ennen kaikkea pukeutumiskysymys :). Mites teidän vappu sujui, rauhallisesti vai vähemmän rauhallisesti?

Kuvista päätellen Jyväskylään täytyy päästä ehdottomasti myös kesällä :).

6 kommenttia:

 1. Jyväskylä<3

  Siellä on kivaa niin kauan kun ei tarvitse asua siellä. :D Kun vielä asuin siellä viime kesänä, vihasin sitä. Nyt olen vain ylpeä että olen sieltä ;)

  VastaaPoista
 2. Sara, aika moni kaupunki on minunkin kohdallani sellainen missä on tosi kiva käydä mutta asuminen nou nou nou :D. Siellä ei kuullut juurikaan murretta, lähinnä kaikki tuntuivat puhuvan "minä/sinä"?

  VastaaPoista
 3. Noi on just ihanat kynnet!:)
  Ja ääääk miten suloinen pehmolelu!

  VastaaPoista
 4. voi katse <3 tulee oikeen ikävä, mähän asuin jkl:ssä 2006-2007 aikana :)

  VastaaPoista
 5. Jyväskylän murre ei oo mitenkään vahva, kun se on siellä kaiken keskellä ja sinne on vaan sekoittunut puhetapoja vähän sieltä sun täältä. Itse en tiedostanut mitään murretta ennen kuin muutin pk-seudulle ja ihmiset huomautteli siitä, sitten rupesin "tutkimaan" asiaa vähän enemmän. Jyväskylän murteeseen kuuluu ainakin sanojen venyttäminen, esim. sanotaan että "mä olen jyvääskylästä" :D

  VastaaPoista
 6. Ihanat, ihanat kynnet! :)

  Ja itse kun olen asunut koko ikäni Jyväskylässä, olen aina potenut sellaista pakko päästä pois-syndroomaa, mutta viime vuoden aikana olen jopa alkanut ihan oikeasti tykätä tästä kaupungista. :) Kesällä täällä on ihan kivaa! ;)

  VastaaPoista