keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Tigin shampoot ja hoitoaineet

Kaikki tietävät Tigin shampoot sekä hoitoaineet. Niillä on ne hauskat nimet, ne ovat kivan värisiä ja ne tuoksuvat syötävän ihanalle. Hiukset tuntuvat ensimmäisen Tigikokemuksen jälkeen puhtaammilta kuin koskaan ja voi että sitä hiuksiin jäävää tuoksua!

Kuulostaako tutulta? Olen kuullut ihmisten jakautan kahteen osioon, Tigejä joko rakastetaan tai sitten ne kierretään mahdollisimman kaukaa. Minä kuulun periaatteessa tähän jälkimmäiseen osioon.

Kuuluin pitkään Tigiä palvoviin ihmisiin, mutta mitä enemmän kokeilin eri shampoita sitä vähemmän halusin niitä enää päähäni tunkea. Kyllähän ne pesivät hiukset joo-o ja kuivat karheat hiukseni eivät olleetkaan enää kuivat mutta tätä ihanaa tunnetta ei kestänyt edes shampoopullojen puoleen väliin asti. Ennen pitkään hiukseni eivät lähteneet enää puhtaaksi (pesin hiukset noin 2-3 kertaa viikossa) vaan tuntuivat pesun jälkeen likaisemmilta kuin ennen pesua. Luulin tämän johtuvan hoitoaineen "liikakäytöstä" ja jätin ne kokonaan pois. Ongelma ei loppunut siihen vaikka jatkoin eri shampoiden kanssa.

Likainen ja silikoninen tunne hiuksissa puhtauden tunteen sijaan kertoo hiustupen kyllästymisestä ja näin ollen hiuskaan ei lähde enää puhtaaksi. Liian tuhdit hoitoaineet tekevät saman tempun ja aiheuttavat "likaisuuden" (=rasvoittuminen yms) lisääntymistä. Tigin tuotteissa on myös rutkasti hajusteita mikä edesauttaa päänahan kutiamista ja kuivumista - monet eivät voi tästä syystä käyttää edes Tigin muotoilutuotteitakaan. Shampoot ovat todella peseviä/hoitavia eli ne voivat olla myös yksi syy miksi päänahka/hiukset alkavat kuivumaan entisestään vaikka shampoo lupaisikin kosteuttaa kuivia hiuksia.


Kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu...
Siinä ovat kaikki kokeilemani Tigin shampoot. Alussa kaikki pesivät hiukset oikein puhtoisaksi ja hiukset eivät tuntuneet enää niin kuivilta (varsinkaan Self Absorbedin ja Moisture Maniacin jälkeen), kunnes hiukset ja päänahka alkoivat olemaan eri mieltä asiasta. Hiukset eivät enää peseytyneet puhtaiksi, hiuksista tuli lirut, hiuspohja sekä hiukset tuntuivat kuivuvan takaisin lähtötilanteeseen ja tyvi tuntui shampoiselta vaikka olin hiukset hyvin huuhdellut.


Ei, ei, ei, ei...

Kokeilemani hoitoaineet, sama tuttu virsi kuin shampoissa eli aivan liian hoitavia. Viimeisintä kokeilua (Self Absorbed) sain katsella yli kaksi vuotta ennen kuin sain pohjan näkyviin ja viskata se näin hyvällä omatunnolla roskikseen.

Koska yllämainitusta -viimeisimmästä- kokeilusta on kulunut jo kaksi kolme vuotta, niin ajattelin ihan uteliaisuuttani kokeilla vielä kerran Tigin shampoota ja hoitoainetta. Aika masoa vai mitä?


Shampoossa päädyin vanhaa tuttuun Brunette Goddesiin (ihana tuoksu) ja hoitoaineessa päätin kokeilla minulle täysin uutta tapausta jota on kehuttu monessa paikassa eli sulfaatitonta Superstaria.

Brunette Goddes
on ravitseva shampoo joka sopii erityisesti värjätyille hiuksille. Sisältää vitamiineja ja proteiineja jotka suojaavat hiusten väriä haalistumiselta ja UV-säteilyltä. Sopii päivittäiseen (hmm...*) käyttöön.


*Päätän jättää tämän shampoon käytän maksimissaan yhteen kertaan per viikko.
Superstar lupaa kosteuttaa ja antaa hiuksille niin kiiltoa kuin täyteläisyyttä. Poistaa sähköisyyttä sekä ehkäisee hiusten katkeilua. Selvittää niin takkuja kuin myös pehmentää pörröjä.

Hoitoaine vaikuttaa tehoiltaan kevyeltä eli ylihoitavuutta/kuivuutta ei pitäisi ilmetä mikäli käytän tätä sen yhden kerran viikossa.
Tuoksu on kevyt, hieman mansikkainen mutta ei laisinkaan ällömakea kuten sanasta mansikka voisi heti päätellä. Tykkään!

Olen antanut Superstarin muhia hiuksissa kerran viikossa ja suureksi yllätykseksi hiukset tuntuvat olevan hieman tuuheammat ja jäävät enemmän ilmavimmaksi kun harjaan ne pesun jälkeen.


// Seuraavissa hiusmerkinnöissä tulen höpisemään käyttämistäni shampoista, jätettävistä hoitoaineista sekä yhteiselosta teippijatkeiden kanssa :).
Lue lisää »

maanantai 14. joulukuuta 2009

Parhaimmat silmämeikin pohjustustuotteet

Muistelen kaiholla (tai pikemminkin kauhulla) niitä aikoja kun en ollut vielä tietoinenkaan mistään luomiväripohjustajista. Törmäsin ennen pitkään näihin naistenlehtien "taputtele luomelle meikkivoidetta tai puuteria ennen luomivärin levitystä" -meikkinikseihin ja näillähän sitä mentiin. Luomivärit eivät kuitenkaan tahtoneet pysy paikoillaan näistä ohjeista huolimatta, ne joko paakkuuntuivat luomivakoon tai varisivat päivän mittaan pois. Kas kummaa :D.

Omistan tällä hetkellä kolme erilaista pohjustustuotetta, joten eiköhän laiteta kolmoset suurennuslasin alle;Lancôme Effacernes Longue Tenue (01) on kaikille ihotyypeille sopiva nestemäinen valoa heijastava peiteväri, joka soveltuu niin tummille silmänalusille kuin myös luomen pohjustamiseen. Sisältää runsaasti pigmenttiä. Ostin tämän aikoinaan juuri silmänalusille sekä finnien/punoituksen peittäjäksi.

Urban Decay Primer Potion on huippusuosittu silmämeikinpohjustaja. UDPP pitää värisävyt paikoillaan ja näin silmämeikki pysyy kauniin siistinä eikä värien paakkuuntumista tai poisvarisemista tarvitse pelätä. Väritön UDPP tasoittaa luomen omaa sävyä ja saa luomen pinnan näyttämään kauniin tasaiselta. Kevyen "tahmean" pinnan ansiosta etenkin mineraaliluomivärit pysyvät paikoillaan todella hyvin.

Lumene Beauty Base Silmämeikin Pohjustusvoide kiinnittää silmämeikin ja tasoittaa luomen sävyn.Lumenen koostumus on jauhomainen, paksun ja "kuivan" tuntuinen. Lancôme on myös koostumukseltaan tuhdimman oloista (vrt. UDPP), mutta nestemäisyytensä vuoksi kevyempi ja miellyttävämpi kuin Lumene. UDPP on ihanan kevyt ja raikkaan tuntuinen. Lumenen "tuntee" myös silmäluomilla, Lancôme ja UDPP eivät tunnu miltään.

Sitten levitellään;


Lumene levittyi näistä kolmesta huonoiten "jauhomaisuuden" takia, tuntui yhä kuivalta kädellä. Lancôme levittäytyi hyvin ja tuntui iholla myöskin miellyttävältä ja raikkaammalta kuin Lumene. Jättää Lumenen tavoin melko tumman pohjustuksen kun taas UDPP häviää ainakin tämän kalkkilaivan kapteenin iholla näkymättömiin levitettäessä :D. UDPP:n koostumus on unelmankevyt ja tässä on parhain tarttumapinta luomiväreille. Pinta tuntuu sormenpäällä kokeiltuna hitusen tahmealta, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Tuolta pojat näyttävät käsivarrella ja tältä saadessaan päälle Mad Mineralsin Pizzazz ja Hot Stuff mineraaliluomiväriä;
Oli pakko kokeilla luomivärin levitystä myös ilman pohjustajaa, kääk :D! Verratessa nakua ja pohjustajia huomaa miten se pohjustus ei olekkaan ihan mikään turhimmasta päästä oleva kosmetiikkahömpötys :).
Lumenen päällä sävyt häivyttyivät hieman huonosti eikä lopputulos ollut niin tasainen kuin muilla pohjilla. Lumene ei kirkasta sävyjä, mutta toi niitä tietysti paremmin esille kuin paljaalle iholle taputeltuna. Pysyvyys oli ihan hyvä.

Lancôme voimisti sävyjä paljon paremmin kuin Lumene. Toi minun yllätyksekseni pinkin Hot Stuffin voimakkaammin esille kuin muut pohjustajat. Kestävyys oli ihan ok vaikka pinta ei juuri "tahmea" ollutkaan.

UDPP. Pizzazz ja Hot Stuff saivat reilusti lisähehkua (harmi ettei "hehku" välittynyt kameran linssiin yhtä hyvin kuin luonnossa) :). Pizzazzin sävy muuttui ns lämpimmäksi kuin muissa pohjustajissa. UDPP kirkastaa sävyjä ja saa vanhat huonopigmenttisetkin luomivärit näyttämään ihan uuden veroisilta :).

Näistä kolmesta kruunaan UDPP:n kuningastuotteeksi, siinä on ehdottomasti hinta-laatusuhde kohdillaan.
Lancôme on näistä monipuolisin (ja kallein) ja Lumenen jätän ensi kerralla kaupan hyllylle.

_____________________

UDPP:tä ei myydä Suomessa, mutta sitä saa tilattua helposti ulkomailta esimerkiksi Beautybaysta (~ £9.50), Lookfantasticista (~£11.00) ja Ebaysta. Omani tilasin BeautyBaysta ja sain sen läheiseen postiin noudettavaksi viikon sisällä.


Käytättekö te silmämeikin pohjustustuotteita? Mikä on teidän suosikkinne :)?

Ps. Julkaisen huomenna arvonnan :)!
Lue lisää »

perjantai 11. joulukuuta 2009

Yksi... kaksi...

Kolme... seitsemän... kymmenen... kaksitoista... kolmetoista päivää jouluaattoon!


Mihin nämä päivän oikein häviävän? Äsken minulla oli aikaa vaikka kuinka miettiä pikkujouluihin sopivia jouluisia silmämeikkejä, mutta toistaiseksi olen ehtinyt tekemään niistä vain yhden postauksen ja osa "pikkareista" on jo vietetty. Äsken oli vielä marraskuu ja olin ostanut jo muutamia lahjoja valmiiksi ettei minun tarvitse enää joulukuun puolessa välissä alkaa pohtimaan että mitäs tolle ja mitäs tälle. Nyt kaikki hankitut lahjat nököttävät piilotettuina ympäri asuntoa ja odottavat yhä paketoimista. Äiskä kävi eräs ilta kyläilemässä ja hänen lahjansa hengaili tietysti somasti sohvalla - onneksi kerkesin kiinnittää äipän huomion muualle ja sain pikapiilotettua paketin... Huhhuh.


Pääsin edellisen viikon perjantaina kuitenkin tuulettumaan ja ottamaan itseni irti arjen pyörteestä. Hyppäsin junaan ja matkustin jouluvalojen täyttämään Helsinkiin. Helsingistä ei heti ensimmäisenä tule mieleen sana "kaunis", mutta joulunaikoihin ja varsinkin yöllä se kaupungin keskusta jotakin aivan uskomatonta. Kaikki ne vanhat rakennukset, jouluvalot, havunoksat ja syötävän suloiset näyteikkunat... Lumouduin tästä yhä vieläkin joka talvi aina uudelleen.

Näin kavereita ja pidimme aivan mahtavat pikkujoulut! Pääsin pitkästä aikaan myös Helsingin yöelämään ja tanssilattialla tulikin tanssattua sellaiset kolme tuntia putkeen. Tanssilattialla sattui myös pieni haaveri...


!
Muistatte varmaan minun puhuneeni aikaisemmin arvonnasta. Blogini lukijoiden kävijämäärä on ilokseni kasvanut jälleen kerran ja haluan järjestää teille arvonnan tässä vielä ennen joulua :)! Näillä näkymin laitan arvonnan pystyyn joko nyt suununtaina tai viimeistään tiistaina (15.12).
Lue lisää »

tiistai 8. joulukuuta 2009

Crazy Factory - Lävistyskoruja edullisesti

Kaikki lävistetyt tietävät, että fyysisissä liikkeissä ja kojuissa myytävät lävistyskorut maksavat pieniä mansikoita. Mistä näitä ihania koruja voisi sitten tilata edullisesti? No netistä tietysti!

Olen ostanut lävistyskoruni tasan yhden kerran lävistysliikkeestä (ne minun ihka ensimmäiset ihanaiset hevosenkengät) ja se kerta jäi todellakin viimeiseksi, huh mitä hintoja! Mitä pienempi ostamani tuote sitä vähemmän siitä tekee mieli maksaa isolukuisia euroja.

Mutta mihin niistä kymmenistä eri lävistyskaupoista uskaltaa lähteä tilamaan ja mistä tietää saavansa tavaransa edullisesti, luotettavasti ja ennen kaikkea laadukkaita koruja?

Voin suositella kaikille erittäin lämpöisesti Crazy Factory -nimistä lävistyskauppaa.

Crazy Factoryssa myydään lävistyskoruja todella edulliseen hintaan. Firma myy suoraan tahtaalta, joten välikäsien puuttuessa hinnat eivät päätä huimaa. Alle eurolla lähtee mukaan niin lävistysten runkoja, palloja ja niin edelleen. Koristeelliset napakorut ovat muutaman euron luokkaa.

Edullisuus laittaa tietysti miettimään korujen aitoutta. Crazy Factoryssa korujen materiaalit ovat ihan sitä mitä sivuilla lukee ja luvataan.

Tuotteet tulevat Thaimaasta viiden euron postikuluilla riippumatta tilauksen määrästä. Itse tilasin tuotteet postareineen päivineen dollareissa, joten postit olivat tällöin 4,66€ ja myös lävistysten kappalehinta jäi hiuksen hienon verran halvemmaksi kuin mitä olisi ollut euroilla tilattaessa. Kaikki se on hei kotiapäin ;D.

Olen kuullut liikettä moitittavan ainoastaan hitaasta toimitusajasta, osa on joutunut odottamaan koruja kuulemma jopa yli kuukauden. Itse olen saanut koruni aina viikon sisällä ja tasan yhden kerran olen joutunut odottamaan korujen saapumista kaksi viikkoa. Viimeisin tekemäni tilaus matkusti Thaimaasti kotiovelleni viisi päivää, whoa! Eli minun kohdallani nämä "kuuluisat" hitaat toimitukset eivät ole osuneet. Mutta, kerta korut maksavat alle euron - muutaman euron pintaan ja toimituskulut pysyvät samoina toimituksen määrästä riippuen (=kimppatilattuna postit ovat parhaimmillaan ilmaiset) niin en itse viitsisi ainakaan napista tuosta mahdollisesti hitaasta toimituksesta :). Ei kai niillä nyt niin kiire voi/täydy olla?

Crazy Factoryn nettisivut ovat nykyisin aivan törkeän hienot! Joskus aikoinaan firman ollessa ei niin tunnettu(?) sivut olivat hieman tökerömmät eikä sieltä löytynyt esimerkiksi noin monta eri kielivaihtoehtoa. Iso plussa sivujen tekijälle, miellyttää ainakin tämän tytön visuaalista silmää.

Voin suositella kyseistä firmaa kaikille lävistyksistä (ja tietysti muistakin koruista) kiinnostuneille. Sieltä löytyy ihan kaikkea. Erilaisia kuviomahdollisuuksia korujen päihin löytyy ihan älyttömästi ja varmasti aivan jokaiselle jotakin :).

Yhteenveto:
+ ensimmäisen tilauksen yhteydessä tullut firman tuotteiden CD-katalogi (en tiedä lähtettävätkö enää nykyisin mutta sieltähän ne netistä löytyvät, taisi sisältää silloin myös uusimmat tuotteet?)
+ minun kohdallani nopeat toimitusajat (tämä voisi olla kai -/+)
+ selkeät, asialliset ja hienot sivut
+ halvat postit (aina sama tilausmäärästä riippumatta)
+ HALVAT hinnat
+ tilauksen maksu onnistuu Visa Electronilla (myös Paypal käy)
+ tuotteet pakataan hyvin ja huolellisesti kuplamuoveihin ja muovipussukoihin
+ paljon valinnanvaraa mistä valita omat suosikit
+ löytyy myös välineet lävistysten tekoon

Toinen varteenotettava lävistyskauppa löytyy ihan kotikonnuilta, Piercing.fi

Siellä valikoima ei ole niin hyvä kuin CF:ssa, mutta kyllä ihan ok tuotteet löytyvät sieltäkin. Hinnat ovatkin sitten jo vähän toista luokkaa, mutta maksavat paljon vähemmän kuitenkin kuin fyysisissä koru-ja lävistysliikkeissä.

Korut tulevat postin mukana:
Perus seitsemän arkipäivän lähetys 0€.
Nopea, 3-4 arkipäivää maksusta 1€.
Pika, 1-2 arkipäivää maksusta 3€.
Postiennakko 7,95€.


Toimitusmaksut eivät siis päätä huimaa. Olen tilanut tuolla 0€-toimitusajalla ja minulle kirjattu kirje on löytynyt kuitenkin jo parin päivän sisällä eteisen lattialta :D. Jännä tämä Suomen posti.


Yhteenveto:
+ nopea toimitus
+ selkeät sivut
+ ilmaiset postikulut
+ ok valikoimat
+ edulliset hinnat fyysisiin liikkeisiin verrattuina

Kolmas verkkokauppaa josta saa lävistyksiä on Heimo.fi. Minulla ei ole henkilökohtaisesti kokemuksia tästä virtuaaliputiikista, mutta ystäväni laittoi sinne tilauksen menemään eikä ainakaan ostotilanteessa ollut minkäänlaisia ongelmia tai outouksia.

Löytyykö lukijoiltani lävistyksiä ja mistä ostatte ne mieluiten?
Lue lisää »

perjantai 4. joulukuuta 2009

Haluttu - Vihattu - Rakastettu - Tigi Dirty Secret (+ muut kuivashampoot)

Noita kaikkea on Tigi Rockaholic Dirty Secret.Huhtikuussa kerroin teille Dirty Secretistä. Kesäkuussa haaveilin kyseisestä kuivashampoosta oikein kunnolla ja olin jopa valmis ostamaan sen suomesta. Rikkoutuneiden tuote-erien vuoksi niitä ei ollut saatavilla Suomesta laisinkaan, joten menin tilaamaan sen ulkomailta. Heinäkuussa Dirty Secret oli ehdoton matkakaveri kesän reissuille ja arkeen palatessa tämä oli unelma niin hiuspesukertojen välipäiville, kiireisille aamuille kuin myös laiskoille päiville.

Ensimmäinen Dirty Secret palveli minua oikein hyvin ja kesti menoissa mukana koko kesän ja vielä sen loputtua. Uusi oli pakko hommata heti ensimmäisen loppuessa. Tuote tuli aikanaan mutta jo parin käyttökerran jälkeen pullo suhisi pelkkää ilmaa...Tein tapauksesta reklamaation, mutta uusien lakipykälien vuoksi he eivät voineet lähettää minulle uutta tuotetta. Tapaus ei ole todellakaan ainoaa laatuaan, vaan suuttimet ovat vielä tänäkin päivänä ongelma eivätkä ne toimi kunnolla. Mutta mitä tekee Tigin tuotesuunnittelun puoli? On lisänyt pullojen kylkeen varoitustekstit että puteli saattaa tyhjentyä itsekseen. What!? Joo-o.

Miten tuotekehitys ja -suunnittelijat eivät puutu tähän asiaan?
Suuttimen tulisi olla ilmeisesti jossakin tietyssä asennossa ettei se pääsisi tyhjentymään, mutta pidin minä suutinta missä asennossa tahansa niin eipä se tyhjentyminen koskaan loppunut. Harmittaa, sillä pidin kyseisestä tuotteesta todella paljon. Mutta kerta tuote on kehitelty tuollaiseksi sudeksi niin mitä järkeä niitä on edes ostaa, ellei rakasta palauttamisrumbailua. Tosin voikohan niitä enää edes palauttaa tuon varoitustekstin myötä?


Kerran kuivashampoohon rakastuneena ei osaa olla enää ilman, joten pyörähdin paikallisessa Kicks-myymälässä tutustumassa muiden merkkien vastaaviin tuotteisiin.

Toni&Guy Refreshing Dry Shampoo imee hiusten rasvaisuutta, antaa ryhtiä ja runsautta sekä raikkaan ja puhtaan lookin. Suihkutan tätä lähinnä hiusteni tyveen, mutta myös pällimmäisiin haituviin. Tyveen suihkutettuna rasvaisuus imeytyy pois ja hiukset tulevat tyvestä ilmavammiksi eivätkä roiku liruina pitkin päänahkaa. Annan aineen olla hiuksissani hampaiden pesun verran ja harjaan hiukset sitten kuohkeiksi. Tuoksu on suihkutellessa voimakas (minä tykkään, sellainen vanhanaikainen tuoksu) verrattuna moniin muihin kuivashampoihin, mutta se haihtuu pois todella nopeasti.Tämä sopii myös tummatukkaisille oikein hyvin, sillä Toni&Guy ei vaalenna hiuksia. Dirty Secret jättää hiukset suihkutellessa vaaleiksi, mutta vaaleus häviää kun hiukset harjataan. Toni&Guyta ei tarvitse suihkia hiuksiin edes paljonkaan tuuheuden aikaansaamiseksi, kun taas Dirty Secret on paljon kevyempi ja sitä saa suihkia välillä jopa hirvittävän paljon parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.Hyvin alkaneesta alkutaipaleesta huolimatta Toni&Guyn meni pettämään minua heti ensimmäisen yhteisen yön aikana. Aamulla pullo oli kevyempääkin kevyempi ja suhisi vain ilmaa. Palautin pullon liiikkeeseen ja sain uuden tilalle joka on toiminut oikein moitteettomasti.

Ostin Toni&Guyn testikaveriksi matkakokoisen Björn Axén Styling Powderin.Tuote ei ole kuivashampoo kuten nimestä voi päätellä vaan muotoilutuote, mutta toimii samalla periaatteella eli imee hiusten rasvaisuutta ja tekee niistä ilmavammat ja puhtaan näköiset. Tuoksu on erittäin mieto ja jännällä tavalla hienostunut :D.

Moni saattaa luulla (ja luuleekin) että hiuspuuteri (esim Osis Dust it) ajaa saman asian kuin kuivashampoo, mutta asia ei ole ihan niinkään. Jauhetta laitetaan hiuksiin jakaus jakaukselta ja hierotaan lopuksi sormenpäillä. Näin hiuksen saadaan kohoamaan tyvestä, hiuksista tulee karheammat (helpottaa tuperaamista) ja muotoilu on helpompaa. Tuote ei ime hiuksien rasvaisuutta, eli tätä ei voi kutsua kuivashampooksi.

Miksi kuivashampoo kannattaisi ostaa?
* hiusten pesukerrat vähentyvät
* jos ja kun aikaa ei ole hiuspesuille (esimerkiksi aamuisin jonka minä allekirjoitan)
* se on mitä mainioin esimerkiksi matkoille, festareille ja ei-niin-pesuparhaille paikoille
* otsatukkasi rasvoittuu helposti
*suihk* ja vola!
Lue lisää »