keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Tigin shampoot ja hoitoaineet

Kaikki tietävät Tigin shampoot sekä hoitoaineet. Niillä on ne hauskat nimet, ne ovat kivan värisiä ja ne tuoksuvat syötävän ihanalle. Hiukset tuntuvat ensimmäisen Tigikokemuksen jälkeen puhtaammilta kuin koskaan ja voi että sitä hiuksiin jäävää tuoksua!

Kuulostaako tutulta? Olen kuullut ihmisten jakautan kahteen osioon, Tigejä joko rakastetaan tai sitten ne kierretään mahdollisimman kaukaa. Minä kuulun periaatteessa tähän jälkimmäiseen osioon.

Kuuluin pitkään Tigiä palvoviin ihmisiin, mutta mitä enemmän kokeilin eri shampoita sitä vähemmän halusin niitä enää päähäni tunkea. Kyllähän ne pesivät hiukset joo-o ja kuivat karheat hiukseni eivät olleetkaan enää kuivat mutta tätä ihanaa tunnetta ei kestänyt edes shampoopullojen puoleen väliin asti. Ennen pitkään hiukseni eivät lähteneet enää puhtaaksi (pesin hiukset noin 2-3 kertaa viikossa) vaan tuntuivat pesun jälkeen likaisemmilta kuin ennen pesua. Luulin tämän johtuvan hoitoaineen "liikakäytöstä" ja jätin ne kokonaan pois. Ongelma ei loppunut siihen vaikka jatkoin eri shampoiden kanssa.

Likainen ja silikoninen tunne hiuksissa puhtauden tunteen sijaan kertoo hiustupen kyllästymisestä ja näin ollen hiuskaan ei lähde enää puhtaaksi. Liian tuhdit hoitoaineet tekevät saman tempun ja aiheuttavat "likaisuuden" (=rasvoittuminen yms) lisääntymistä. Tigin tuotteissa on myös rutkasti hajusteita mikä edesauttaa päänahan kutiamista ja kuivumista - monet eivät voi tästä syystä käyttää edes Tigin muotoilutuotteitakaan. Shampoot ovat todella peseviä/hoitavia eli ne voivat olla myös yksi syy miksi päänahka/hiukset alkavat kuivumaan entisestään vaikka shampoo lupaisikin kosteuttaa kuivia hiuksia.


Kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu, kokeiltu...
Siinä ovat kaikki kokeilemani Tigin shampoot. Alussa kaikki pesivät hiukset oikein puhtoisaksi ja hiukset eivät tuntuneet enää niin kuivilta (varsinkaan Self Absorbedin ja Moisture Maniacin jälkeen), kunnes hiukset ja päänahka alkoivat olemaan eri mieltä asiasta. Hiukset eivät enää peseytyneet puhtaiksi, hiuksista tuli lirut, hiuspohja sekä hiukset tuntuivat kuivuvan takaisin lähtötilanteeseen ja tyvi tuntui shampoiselta vaikka olin hiukset hyvin huuhdellut.


Ei, ei, ei, ei...

Kokeilemani hoitoaineet, sama tuttu virsi kuin shampoissa eli aivan liian hoitavia. Viimeisintä kokeilua (Self Absorbed) sain katsella yli kaksi vuotta ennen kuin sain pohjan näkyviin ja viskata se näin hyvällä omatunnolla roskikseen.

Koska yllämainitusta -viimeisimmästä- kokeilusta on kulunut jo kaksi kolme vuotta, niin ajattelin ihan uteliaisuuttani kokeilla vielä kerran Tigin shampoota ja hoitoainetta. Aika masoa vai mitä?


Shampoossa päädyin vanhaa tuttuun Brunette Goddesiin (ihana tuoksu) ja hoitoaineessa päätin kokeilla minulle täysin uutta tapausta jota on kehuttu monessa paikassa eli sulfaatitonta Superstaria.

Brunette Goddes
on ravitseva shampoo joka sopii erityisesti värjätyille hiuksille. Sisältää vitamiineja ja proteiineja jotka suojaavat hiusten väriä haalistumiselta ja UV-säteilyltä. Sopii päivittäiseen (hmm...*) käyttöön.


*Päätän jättää tämän shampoon käytän maksimissaan yhteen kertaan per viikko.
Superstar lupaa kosteuttaa ja antaa hiuksille niin kiiltoa kuin täyteläisyyttä. Poistaa sähköisyyttä sekä ehkäisee hiusten katkeilua. Selvittää niin takkuja kuin myös pehmentää pörröjä.

Hoitoaine vaikuttaa tehoiltaan kevyeltä eli ylihoitavuutta/kuivuutta ei pitäisi ilmetä mikäli käytän tätä sen yhden kerran viikossa.
Tuoksu on kevyt, hieman mansikkainen mutta ei laisinkaan ällömakea kuten sanasta mansikka voisi heti päätellä. Tykkään!

Olen antanut Superstarin muhia hiuksissa kerran viikossa ja suureksi yllätykseksi hiukset tuntuvat olevan hieman tuuheammat ja jäävät enemmän ilmavimmaksi kun harjaan ne pesun jälkeen.


// Seuraavissa hiusmerkinnöissä tulen höpisemään käyttämistäni shampoista, jätettävistä hoitoaineista sekä yhteiselosta teippijatkeiden kanssa :).

4 kommenttia:

 1. Itse en ole koskaan Tigiä käyttänyt saati muita kalliimpia, aina jotain markettishampoita. Nyt sain varmaan kuitenkin selityksen että miksi välillä tuntuu siltä että hiukset jäävät todella rasvaisiksi etenkin takaa tyvestä! Että jos hius kyllästyy. Nyt olen käyttänyt vaan jotain sekunda-Rainboweja mutta ne tuntuvat hyvältä näin parin kuukauden jälkeen.

  Olin kerran kuukauden matkalla Eurooppaa kiertämässä ja sinä aikana tuli ekaa kertaa ongelmia sen rasvaiseksi jäämisen kanssa ja se oli tosi inhottavaa kun tukka tuntui paljon likaisemmalta kuin se aluksi olikaan. :D Olen saanut muuten hyviä vinkkejä sun blogista, tykkään! Päivittäisitpä vielä useammin :)

  VastaaPoista
 2. Ite oon käyttänyt Aussieta ja Tigejä sekaisin, lähinnä sitä tigin ekosarjaa ja sitä vaaleanpunaista mintunhajuista.... hydrating joku :D Noihin olen ollut tyytyväinen. Kun oon saanut vähennettyä hiustenpesun parin päivän välein aiemmasta joka päivä pesemisestä, niin no problem. Ite en tuosta brunette goddess-sarjasta juuri välittänyt, shampoo oli ok. Mies tykkäsi, hajun takia :D

  Pitäis tuota superstaria testata vielä. Luulen, että Aussien tuuheuttavat on tällä hetkellä mun suosikkeja, vaikken raaski tigeistäkään luopua. Enkä kyllä sokeasti usko, että kaikki tigit ois hyviä vain koska ne on tigejä. testailemaan vaan...työlästä :D

  VastaaPoista
 3. Kiva vaihteeksi lukea muitakin tigi-postauksia kuin niitä tuttuja "AH TIGI ON JUMALA" ja "AH NE TUOKSUU NIIN HYVÄLLE!" -postauksia. Urk. En ole vielä löytänyt tigin tuotetta jonka haju ei olisi ällöttänyt. Olen etenkin astman myötä alkanut jotenkin HAISTAA paremmin, tai muuten eri tavalla... mutta useat Tigin tuoksuista jotenkin etoo. Käytin aikoinani jotain kaurapuuro-hunaja tjsp shampoota ja hoitoainetta, enkä ainakaan niitä havainnut erityisen hyväksi. Jäivät lopulta käyttämättä kun en enää pystynyt elämään ällön tuoksun kanssa. Sen jälkeen olenkin nuuhkinut kaikki shampooni tarkasti ennen ostamista...

  Sitäpaitsi Tigin järkyttävät hinnat (Suomessa) pitävät meikäläisen tehokkaasti loitolla moisista tuotteista... Jenkeissä niitä sentään saa esim. paremmin varustelluista ruokakaupoista - minne ne mielestäni kuuluvatkin!

  VastaaPoista
 4. Mulla on ton Superstar-sarjan suihkutettava hiuksiinjätettävä hoitoaine, ja mulla tulee sen jälkeen aina hiukset tosi likaisen tuntuisiksi :/

  VastaaPoista