maanantai 14. joulukuuta 2009

Parhaimmat silmämeikin pohjustustuotteet

Muistelen kaiholla (tai pikemminkin kauhulla) niitä aikoja kun en ollut vielä tietoinenkaan mistään luomiväripohjustajista. Törmäsin ennen pitkään näihin naistenlehtien "taputtele luomelle meikkivoidetta tai puuteria ennen luomivärin levitystä" -meikkinikseihin ja näillähän sitä mentiin. Luomivärit eivät kuitenkaan tahtoneet pysy paikoillaan näistä ohjeista huolimatta, ne joko paakkuuntuivat luomivakoon tai varisivat päivän mittaan pois. Kas kummaa :D.

Omistan tällä hetkellä kolme erilaista pohjustustuotetta, joten eiköhän laiteta kolmoset suurennuslasin alle;Lancôme Effacernes Longue Tenue (01) on kaikille ihotyypeille sopiva nestemäinen valoa heijastava peiteväri, joka soveltuu niin tummille silmänalusille kuin myös luomen pohjustamiseen. Sisältää runsaasti pigmenttiä. Ostin tämän aikoinaan juuri silmänalusille sekä finnien/punoituksen peittäjäksi.

Urban Decay Primer Potion on huippusuosittu silmämeikinpohjustaja. UDPP pitää värisävyt paikoillaan ja näin silmämeikki pysyy kauniin siistinä eikä värien paakkuuntumista tai poisvarisemista tarvitse pelätä. Väritön UDPP tasoittaa luomen omaa sävyä ja saa luomen pinnan näyttämään kauniin tasaiselta. Kevyen "tahmean" pinnan ansiosta etenkin mineraaliluomivärit pysyvät paikoillaan todella hyvin.

Lumene Beauty Base Silmämeikin Pohjustusvoide kiinnittää silmämeikin ja tasoittaa luomen sävyn.Lumenen koostumus on jauhomainen, paksun ja "kuivan" tuntuinen. Lancôme on myös koostumukseltaan tuhdimman oloista (vrt. UDPP), mutta nestemäisyytensä vuoksi kevyempi ja miellyttävämpi kuin Lumene. UDPP on ihanan kevyt ja raikkaan tuntuinen. Lumenen "tuntee" myös silmäluomilla, Lancôme ja UDPP eivät tunnu miltään.

Sitten levitellään;


Lumene levittyi näistä kolmesta huonoiten "jauhomaisuuden" takia, tuntui yhä kuivalta kädellä. Lancôme levittäytyi hyvin ja tuntui iholla myöskin miellyttävältä ja raikkaammalta kuin Lumene. Jättää Lumenen tavoin melko tumman pohjustuksen kun taas UDPP häviää ainakin tämän kalkkilaivan kapteenin iholla näkymättömiin levitettäessä :D. UDPP:n koostumus on unelmankevyt ja tässä on parhain tarttumapinta luomiväreille. Pinta tuntuu sormenpäällä kokeiltuna hitusen tahmealta, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi.

Tuolta pojat näyttävät käsivarrella ja tältä saadessaan päälle Mad Mineralsin Pizzazz ja Hot Stuff mineraaliluomiväriä;
Oli pakko kokeilla luomivärin levitystä myös ilman pohjustajaa, kääk :D! Verratessa nakua ja pohjustajia huomaa miten se pohjustus ei olekkaan ihan mikään turhimmasta päästä oleva kosmetiikkahömpötys :).
Lumenen päällä sävyt häivyttyivät hieman huonosti eikä lopputulos ollut niin tasainen kuin muilla pohjilla. Lumene ei kirkasta sävyjä, mutta toi niitä tietysti paremmin esille kuin paljaalle iholle taputeltuna. Pysyvyys oli ihan hyvä.

Lancôme voimisti sävyjä paljon paremmin kuin Lumene. Toi minun yllätyksekseni pinkin Hot Stuffin voimakkaammin esille kuin muut pohjustajat. Kestävyys oli ihan ok vaikka pinta ei juuri "tahmea" ollutkaan.

UDPP. Pizzazz ja Hot Stuff saivat reilusti lisähehkua (harmi ettei "hehku" välittynyt kameran linssiin yhtä hyvin kuin luonnossa) :). Pizzazzin sävy muuttui ns lämpimmäksi kuin muissa pohjustajissa. UDPP kirkastaa sävyjä ja saa vanhat huonopigmenttisetkin luomivärit näyttämään ihan uuden veroisilta :).

Näistä kolmesta kruunaan UDPP:n kuningastuotteeksi, siinä on ehdottomasti hinta-laatusuhde kohdillaan.
Lancôme on näistä monipuolisin (ja kallein) ja Lumenen jätän ensi kerralla kaupan hyllylle.

_____________________

UDPP:tä ei myydä Suomessa, mutta sitä saa tilattua helposti ulkomailta esimerkiksi Beautybaysta (~ £9.50), Lookfantasticista (~£11.00) ja Ebaysta. Omani tilasin BeautyBaysta ja sain sen läheiseen postiin noudettavaksi viikon sisällä.


Käytättekö te silmämeikin pohjustustuotteita? Mikä on teidän suosikkinne :)?

Ps. Julkaisen huomenna arvonnan :)!

12 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään UDPP:sta (kukapa ei), mutta viime aikoina voiton ovat vieneet MUS:n High tech lighterit, joita olen jo joka paikassa hehkuttanutkin. Niiden kanssa vain täytyy olla varovainen ja levittää tosi ohuesti, etteivät keräänny luomivakoon päivän aikana. Mutta värit toistuvat loistavasti (vielä UDPP:takin voimakkaammin)!

  VastaaPoista
 2. Mä en kyllä tykkää UDPP:sta yhtään :D En koskaan saanut sitä toimimaan kunnolla, ja se kuivatti silmäluomet ja silmänaluset todella pahasti. Mitä nyt olen blogeista lueskellut, niin en ole ainoa jolla on ollut samaa ongelmaa.

  Detrivoren ja Goshin primerit <3

  VastaaPoista
 3. Itse juuri tein blogiin jutun pohjustusongelmasta. Lähinnä käsittelin sitä, kuinka pettynyt olen tuohon Lumenen primeriin.
  Tällä hetkellä suosin siis erilaisia meikkikyniä ja kunnon peiteainetta pohjustuksena.

  VastaaPoista
 4. Nekku, noita tekisi mieli kyllä kokeilla!

  Sagu, joo UDPPtä hehkuttaessa tulet aina heti ensimmäisenä mieleen :D. Itse en ole kyllä törmännyt tuohon juttuun että kyseinen tuote kuivattaisi ihoa, onkohan testaajilla ollut herkkä/tosi kuiva iho vai onko mahdollinen syy jäänyt niin sanotusti selvittämätkö? Onneksi löysit kuitenkin muita hyviä vastaavia tuotteita tilalle :)!

  Laura, joo tuo Lumenen oli aika saha mutta tietysti aina tyhjää parempi. Kokeilin tuota käyttää jopa huulilla (se kuulemma sopii myös huulten pohjustajaksi) niin hatut sanon minä :D.

  VastaaPoista
 5. Ite kokeilin kans huuliin sitä. Ei kyllä mitään vaikutusta, teki vaan ihnottavan tuntusiks!

  VastaaPoista
 6. Sagu - apua, et kai vaan laita UDPP:tä silmien alle? Hui! Mäkin olen kuullut paljon juttua kuivattavuudesta mutta mulla ei toistaiseksi ole ollut ongelmia. Pandan tavoin tykkään etenkin UDPP:n keveydestä ja "like you're wearing nothing" -tunteesta.

  Piti ihan verrata UDPP:n ja Indeliblen voidemaisten luomivärien incejä, ja onhan tuossa UDPP:ssä näköjään toisena incissä talkkia, eli sillä se kuivattavuus varmaan selittyy. Indelibleissä ei talkkia ole.

  VastaaPoista
 7. Inkivääri: Ei, en mä sitä silmien alle sentään laita :D Huomasin vaan, että jostain syystä myös silmänaluset kuivuivat ilkeästi, ja ongelma katosi kun lopetin UDPP:n käytön.

  VastaaPoista
 8. Voi vitsit, mä taas olen monet vuodet käyttänyt Lumenen pohjustusta, koska normaalisti mulla "karkaa" luomivärit luomivakoon, mutta tolla pysyy hyvänä ja siistinä koko päivän. Ehkä en sitten vaan tiedä paremmasta :D Täytyykin ehdottomasti tilata tuota UDPP:tä seuraavan kerran kun on hankinnan aika :) Kiitos kovasti tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 9. Ei oo ikinä käynyt mielessä käyttää minkäänlaisia meikinpohjustustuotteita... oon aina ajatellut, että sitä vois tarvita sitten joskus nelikymppisenä :D Hmmm... Pisti nyt kyllä miettimään, pitäiskö joskus kokeilla, ainakin jos on jotain juhlia tai muuta. Ei mulla kyllä yleensä oo ollut ongelmia luomivärien pysyvyyden kanssa.

  VastaaPoista
 10. splash, mukavaa että pidit postauksesta :)! Kerrohan sitten miten yhteiselo lähti sujumaan jos/kun hankit UDPPn.

  Jenni, itselläni pysyvyysongelma tuli lähinnä mineraaliluomivärien kanssa jotka vaativat sen hieman tahmean tarttumapinnan pysyäkseen kunnolla paikoillaan. Eniten hyötyä on ollut tuosta pohjustajan taidosta tuoda luomivärien sävyt ihanasti esille :)!

  VastaaPoista
 11. Tilasin viime jouluuussa UDPP:n ja en ole kyllä katunut. Mulle UDPP on auttanut luomivakoon karkailevaiin luomiväreihin eikä kuivattavuuskaan ei ole ongelmana.

  Aikaisemmin käytössä ollut Estee Lauderin Double Wear Eyeshadow Base kulkeutui päivän mittaan luomivakoon ja värien erottuvuuskaan ei mitenkään ratkaisevasti muuttunut, joten tarvitsin jotain muuta ongelman avuksi.

  VastaaPoista
 12. Eiko, mukava kuulla että olet ollut tyytyväinen tuotteeseen. UDPP kyllä kirkastaa luomivärien sävyjä ihanasti, tosiaan hieman huonommatkin luomivärit näyttävät yllättävän hyviltä tämän pohjustajan kanssa :)!

  VastaaPoista