tiistai 10. marraskuuta 2009

Ihania ja vähemmän ihania aamuja


Mies näki sivusilmällä vilauksen ^tuosta kuvasta ja kommentoi; "no sie näytit just tolta tänä aamuna"

Tämä päivä oli kaikkea muuta kuin tehokas ja syytän siitä ainakin osittain vähemmän loistokkaasti alkanutta aamua. Tiuskin jopa viattomalle eteisen matolle.

Lämpimään autoon päästyäni aloin pohtimaan aamujani tarkemmin. Aikani pohdittua tulin siihen lopputulokseen, että aamuja on tasan kahdenlaisia. Ikinä ei voi olla mitään välimaastoa, mittari taittuu aina jompaan kumpaan ääriasentoon.

Aamu numero yksi.
Herään jopa ennen herätyskellon pirinää tai vaihtoehtoisesti pomppaan pirteänä sängystä ylös heti ensimmäisen pirinän jälkeen. Olin laittanut illalla kellon soimaan niin että minulla on hieman yli tunti aikaa valmistautua ennen töihin lähtemistä.

Laitan kahvin porisemaan, käyn pesemässä kasvot ihanan tuoksuisella puhdistusmaidolla ja lätkin samalla kosteus- ja silmänympärysvoiteet nassulle. Mikäli käyn suihkussa, teen sen tässä välissä.

Aamupala koostuu joko myslistä & turkkilaisesta jugurtista, hedelmästä tai herkkuvoileivistä. Juotavana kahvi ja raikas appelsiinimehu. Aamupala nautitaan sohvalla läppäri sylissä uutisia, facebookia ja sähköposteja selaten.

Meikkaus tapahtuu syömisen jälkeen. Siirryn "tietokonepöydälle" eli meikkauspisteelleni ja laitan läppäristä soimaan pirteää tanssirenkutusta (mm. Lady Gaga on aivan ehdoton ;)). Kehittelen monivärisen silmämeikin ja alan taiteilemaan musiikin tahdissa jammailen. Tämmöisinä aikarikkaina aamuina teen meikin yleensä ihan peite- ja meikkivoiteesta lähtien. Nassun kruunaus tapahtuu kevyesti värittömällä irtopuuterilla.

Ehostuksen jälkeen siirryn kylpyhuoneseen laittamaan hiuksiani ja pesemään hampaita. Hiukset puolivalmiina siirryn valitsemaan vaatteita ja niihin sopivia asusteita. Kello tikittää rauhallisesti. Nyt hyvä hetki tehdä/pakata töihin mukaan tulevat eväät. Käsilaukun (=avaimet, paperit ja kaikki tarpeellinen) olen pakannut jo edellisenä iltana valmiiksi.

Huiskin tässä vaiheessa hiuksiini viimeistelytuotteet, pukeudun ja siirryn ulos odottamaan kimppakyytiä - viisi minuuttia etuajassa.

Tämmöisten aamujen jälkeen myös itse päivä tuntuu lähtevän paremmin -ja paremmalla mielellä- käyntiin.

Aamu numero kaksi.
Vaiennan herätyskellon korvia särkevän pärinän. Päästessäni vihdoin sängystä ylös huomaan torkuttaneeni kelloa puolisen tuntia. Kiroan jo valmiiksi tämän päivän ja syytän huonosti alkanutta aamuani telkkaria, joka ei päästänyt minua aikaisemmin nukkumaan. Yritin siis ihan tosissani päästä ennen kello kymmentän nukkumaan! Kömpiessäni kohti keittiötä teen päätöksen työpäivän jälkeisistä päiväunista yleensä tämä ei kuitenkaan koskaan totedu muiden kiireiden takia.

Kahvin keittämisestä ja aamupalan nauttimisesta on turha edes haaveilla. Onneksi työpaikalta löytyy kaiken kattava keittiö ja erilaiset juoma-automaatit. Koska omaan keittiöön ei ole kakkosaamuina mitään asiaa, lipuan suoraan kylpyhuoneeseen ja huuhtaisen kasvot kylmällä vedellä. Suihku ei tule kuuloonkaan, kuivashampoo antaa tekohengitystä (ja lähes föönituuheuden) hiuksille.

Seuraavaksi on vuorossa ehostautuminen. Ensimmäisenä laitan musiikin soimaan, sillä en osaa tehdä oikein mitään mikäli on aivan hiljaista. Kai se musiikki pitää jotenkin liikkeessä ja antaa käsityksen ajankulusta. Läiskin kasvoille kosteusvoiteen, ripsi- ja kulmavärin ja sitten olinkin jo valmis hurraa! ... Ainakin melkein.

Spurtti vaatekaapeille ja parin sekunin jälkeen päältäni löytyykin jo pitkä toppi, huppari ja farkut. Eri pariset sukat jalassa pompin kohti eteistä.
... Ainiin eväät. Heitän hedelmiä ja jugurttipurkin eväskassiin ja palaan takaisin eteiseen.
... Takkia pukiessa kieli osuu liukkailta tuntuviin hampaisiin ja pian olenkin tunkemassa jalkojani tennareihin hammasharja suussa.
... Hammasharjaa takaisin kylpyhuoneeseen viedessäni huomaan peileistä hiuksissani olevan jotakin valkoista - niin tosiaan kuivashampoon voisi harjata hiuksista pois.

Toinen jalka jo ulko-ovesta ulos astuneena ravistelen käsilaukkua.
Kili kili = kotiavaimet CHECK!
Kil koli koli = työavaimet ja kulkuläpyskä CHECK!

Aamuni ovat siis joko linnunlaulua tai sitten kiirepaukkuja, mites teillä lukijoilla?

3 kommenttia: