sunnuntai 23. elokuuta 2009

Welcome To The Jungle


Fiikus aka kumiviikuna aka huonekumipuu ennen ja nyt


Pari kuukautta sitten kaverilta valmistujaislahjaksi saatu fiikus. Kasvi on kasvanut pituutta ja tehnyt myös uusia lehtiä. Fiikus oli istutettu hyvään multaan ja tyyliimme sopivaan ruukkuun, kyllä ne miehetkin näköjään osaavat ;D. Aivan älyttömän ihana viherkasvi, toivottavasti se kasvaa vielä paaaaljon pituutta.

Rakas mysteeripuu


Tämän viherkasvin henkilöllisyys on ollut ostamisesta asti arvoitus, mutta epäilisin sen olevan varjoviikuna. En ole kuitekaan varma asiasta, ehkä siitä pitäisi näyttää valokuva asiantuntijoille jossakin kukkakaupassa? Ostaessani kasvin se oli vain puunrunko lyhyellä varrella ja muutamalla lehdellä, mutta katsokaapas sitä nyt! Latvoista työntyy tulemaan kokoajan uusia silmuja ja oksahaaroja.Vauvamuraatti
Otimme äitin kanssa valmistujaisjuhlieni isosta upeasta kukkakimpusta (kiitos äiskä)

Muraatti pari viikkoa sitten

Ihastelin Plantagenissa isoja roikkuvia muraatteja toissapäivänä, toivottavasti meidänkin muraatti kasvaa mahdollisimaman isoksi ja muhkeaksi :).


Vauvat


Ostaessani yrtit keväällä/kesällä ne olivat näääin pieniä rääpäleitä :') Löysin niille ihanat mustat saviruukut jossa ne lähtivät kasvamaan todella nopeaa tahtia. Nyt kaikki ovat kasvaneet hienoista lapsuusruukuistaan ulos ja päätyneet isojen ruukkujen maailmaan.

Basilika


Basilika näytti tuolta (vas) ollessaan aurinkoisemmalla paikalla ja pari viikkoa myöhemmin tältä (oik) vietettyään aikaa vähempi aurinkoisemmalla ikkunalaudalla.
Basilika lähti kasvamaan pituutta hurjaa vauhtia. Ihmettelin eräs kerta basilikan haalistunutta väriä ja pituuskasvun pysähtymistä. Kurkistun ruukun pohjalle ja sieltähän ne juuret olivat jo kurkistaneet reilusti ulos. Vaihdoin basilikan isompaan ruukkuun ja siirsin sen aurinkoisesta paikasta toiselle puolelle verannaa hieman varjoisammalle puolelle.

Nyt basilika jatkaa taas kasvamistaan ja on tehnyt paljon uusia silmukoita latvoihin. Myös latvuston vanhat -ja tietty uudet- lehdet ovat alkaneet muuttumaan jälleen tummanvihreiksi.Persilja


Persilja tykkäsi pieneä myös auringonpaisteesta ja lähti kasvamaan nopeasti. Aurinkoa taisi olla nopean kasvuvaiheen jälkeen liikaa, sillä myös persilja alkoi menettämään tummaa väriänsä. Persilja kasvoi myös ulos pieniestä ruukustaan ja koska ylimääräiset ruukut loppuivat kesken, niin persilja sai väliaikaiskodin IKEAn muoviruukusta.


Timjami


Timjami on näistä kolmesta yrteistä tuuheimmin kasvanut. Sitä on käytetty ruuanlaitossa, siistitty nyppimällä, mutta puska vain jatkaa ja jatkaa kasvamistaan. Sen tuoksu on ihana :).


Anopinkieli ja Piranha Plant


Entisen lasiruukun ansiosta anopinkieli eli melko kapeasti, mutta siirtyessään isompaan ja syvempään ruukkuun anoppi lähti pituuskasvun sijaan kasvamaan leveyttä. Pituuskasvusta en osaa sanoa, on se kuulemma kasvanut sitäkin mutta itse en sitä oikein huomaa.


Kultapalmu(?), pennimuori sekä oregano


Vasemmalla on muutamalla eurolla ostettu -ilmeisesti- kultapalmu IKEAsta. Alapuolella pennimuori (se on niin suloinen pallo kaikkine pyöreineen lehtineen<3)

Mehikasvi


Meidän piti käydä vain pyörähtämässä Plantaganissa ostamassa äiskälle pennimuori, mutta kuinkas ollakkaan siellä oli juuri alennysmyynnit menossa ja eihän niitä kylttejä voinut ilman lähempää tutkimista ohittaa. Pullojukat -ja monet muut- viherkasvit olivat -50% ja mehikasvi oli... oli... söpö!
Samat mehikasvit tulivat muutamaa päivää myöhemmin sitten -20% alennukseen... No eivät ne alunperinkään kyllä kalliita olleet joten harmitus ei ollut suuri.

Mehikasvi on väliaikaisessa ruukussa (mysteeripuun vanha) ja siirtyy heti matalaan kulhoon kunhan sellaisen sopivan jostakin löytäisi.

Pullojukka


Kotontani löytyi tyhjillään oleva harmaamusta ruukku joka oli kuin Jukkaa varten tehty, tykkään tuon ruukun karheasta pinnasta. Pullojukka maksoin alle kympin \0/.

Ainiin, ensimmäisessä kuvassa aivan takana vasemmalla on tosiaan vielä vesikasvi maljakossaan. Ihan kokeilumielessä ostettu :).

3 kommenttia:

  1. Minusta tuo mysteerikasvi näyttää aikalailla limoviikunalta :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä muuten näyttää kun tuossa googlettelin, kiitoksia vain :). Tosin hassusti nuo limoviikunat näyttävät joka kuvissa aivan erilaisilta. Joillakin on ohut tikkurunko ja joillakin kunnon puuvarsi.

    VastaaPoista
  3. Mikä on "kotontani"???

    VastaaPoista