maanantai 6. heinäkuuta 2009

Väriä huulille - mutta millaista?

Mies huutelee sohvalta elokuvaa katsomaan mutta ehkä ehdin nopeasti vielä postaamaan huulipunapohdintani.

En ole oikein koskaan tykänyt erityisemmin huulipunista tai ylipäätänsäkkään korostanut meikissä koskaan huulia. Nuorempana kokeilin äiskän punia ja ostin huulikiiltoja kaikissa mahdollisissa väreissä. Koskaan Sitä Oikeaa ei löytynyt. Huulet olivat aina joko liian punaiset, synkät, tummat, kylmät tai väri oli tiessään ensimmäisen 30 minuutin.

Nätisti ja hillitysti korostavia huulikiiltoja olen käyttänyt oikeastaan aina. Vasta muutama kuukausi sitten löysin huulipunat uudelleen ja aloin ottamaan niistä enemmän selvää. Ostin muutaman punan vain huomatakseni myöhemmin etteivät ne olleet oikein minun iholleni ja hiuksille sopivia värejä. Hennosti vaaleanpunaiseen taittuva punainen väri oli niistä lähimpänä, mutta sekin oli kuitenkin liian voimakas. Ostamiani punia olen käyttänyt, mutta annostelussa saa olla hyvin tarkka jos en halua huulteni pomppaavan kenenkään silmille.

Ihoni on hyvin vaalea ja kasvoillani on paljon pisamia. Hiukseni ovat luonnostaan punaiset, mutta väri on saanut kaverikseen kuparia, hieman rusehtavaa ja punertavia lämpöisiä sävyjä. Hiusten väri on lähimpänä alla olevan kuvan ensimmäistä ja viimeistä palluraa.


Lämpimät sävyt

Huulilleni sopii parhaiten siis lämpöiset ja syksyiset sävyt. Eivät kovat ja kylmät pinkit eikä tummat punaiset. Nudet saavat vaaleat kasvoni näyttämään valjuilta ja imevät väriä kauttaaltaan. Ruskea ei tule kuuloonkaan, saatika puhdas oranssi.Lumenen verkkokaupan sivuilta löytyi tällainen valikoima erilaisia huulipunia. Aluksi karsiminen oli helppoa, mutta tuotteiden vähentyessä silmä ei erottanut enää liian vaisuja ja minulle sopivia värejä toisistaan.

Tähän väliin on hyvä huutaa apuva! En halua vanhentavaa punaa (lue liian tummaa) tai että naamastani hyppäävät pelkät huulet silmille. En halua myöskään punaa mitä pitää olla kokoajan lisäämässä tai että huulet tuntuvat kuivilta ja painavilta.

Ideoita? Vinkkejä? Niksejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti