torstai 9. heinäkuuta 2009

Hiusvahavertailu

Pari päivää sitten postilaatikkoon ilmestyi soma pieni paketti joka sisälsi Hard to Get -hiusvahan. Vahailu-postauksessa lupailin tehdä vertailua tämän ja B For Men Workable Wax:n välillä.


Workable Wax

Vaha ei tuoksu millekkään tietylle minkä voisi nimetä (hedelmä, mauste yms), tuoksu on miehinen mutta ei kuitenkaan liian voimakkaasti.

Kuten yllä olevasta kuvasta voi huomata, Workable Wax on koostumukseltaan pehmeämpää kuin Hard to Get. Vaha lupaa rakennetta ja sitä se myös antaa. Mieheni muotoillessa lyhyitä hiuksiin pystyyn vaha antoi rakennetta ja tukea todella hyvin olematta kuitenkaan "laitetun näköiset" (hiukset näyttivät yhä puhtailta eivätkä mälliseltä kuten minä tuppaan sanomaan :D).

Pitotestissä Workable Wax oli ehdoton voittaja. Miehen hiukset pysyivät pystyssä aamusta aina illan pikkutunneille asti. Hänen hiukset ovat helposti rasvoittuvat, joten vähänkin rasvoittavat hiustuotteet näkyvät heti. WW on miehellä ahkerassa käytössä, eikä se ole kertaakaan tehnyt hiuksista rasvainen oloisia tai näköisiä. Hiukset tuntuivat laitettuinakin luonnollisilta ja pehmeiltä, eikä öljyisiltä tai rasvaisilta niin kuin esimerkiksi Manipulatoria käyttäessä.

Hard to Get

Vaha tuoksuu melonille ja näin ollen sopii tuoksunsa puolesta naisille. Mieheni sanoja lainaten; "*nuuh nuuh*... naistenvahaa" Itse olen aivan rakastunut HTD:n raikkaaseen meloniseen tuoksuun, nam!

Hard to Get näyttää hyvin jäykältä ja sitä sai sormilla ihan painamalla "kaivaa" ulos purkista (kuten kuvasta huomaa). Sormelle jäi valkoisia täkyjä, mutta hieroessani sormia yhteen vaha tuntui suureksi yllätykseksi ihanan pehmeältä ja raikkaalta käsissä, aivan kuin kosteusvoide!

Testasin pitoa antamalla vahan miehelle. Hiukset eivät pysyneet pystyssä juuri yhtään, vaikka lisäsimme vahaa pikku hiljaa enemmän ja enemmän. Ohuista lyhyistä hiuksista en osaa sanoa saisiko niihin pitoa, mutta paksu tukka ei tällä pysynyt juurikaan pystyssä.

Itse tein löysiä kiharoita hiuksiini ja lopuksi kävin pään läpi pöyhimällä hiukset tyvestä, siloitin pitkien hiusten latvat ja asetin otsatukan aloilleen. Tähän käyttötarkoitukseen Hard to Get tuntui sopivan oikein loistavasti! Hiukset nousivat todella hyvin tyvestä, otsatukka sai kauniin kiillon ja hiukset pysyivät iltaan asti siinä asennossa mihin olen ne vahalla asettanut.

Hard to Get sopii minun karheaan ja paksuun tukkaan oikein hyvin erotteluun ja pöyhintään.

Lyhyet hiukset pöyhitty takanta.
Pöyhintä onnistui hyvin myös pidempiin hiuksiin.


Pöyhintää ja piikkilatvat
(en tuperannut hiuksia ollenkaan)

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä arvostelusta! :) Tilasin tosiaan tuon miesten sarjan vahan ja ainakin tän siun arvion mukaan uskoisin sen sopivan miun tukalle mainiosti. Jos se antais vähän ytyä tähän lierutukkaan.

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä, mukava vain huomata että näistä tuotetestailuista ja vertailuista on hyötyä :).

  Vielä on monta TIGIä kotona hyllyllä joista pitäisi tehdä arvostelut ja testaamiset, tullut "vähän" hamuttua niitä edullisten nettikauppojen vuoksi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ÄLYTTÖMÄSTI tästä jutusta!
  Oon viimesen viikon pähkäilly et minkä vahan ostaisin, TIGIä ajattelin testata, ja oon ny ollu Manipulatorin, Eco Freakin ja Hard To Getin välillä, mut nyt tilaan feeluniquesta tuon HTG :D

  Hiukset mulla on hennatut, olkapäille kerrostellut, kuivat, paksut ja karheat raukat. Osaisikko sanoa, sopisko TIGIN O&H Shampoo ja hoitsikka mun pehkoon? ;)

  VastaaPoista
 4. HennaHead, moikka!

  Olen ehkä vähän huono suosittelemaan Tigin shampoita, sillä olen kokeillut niistä ties mitä mutta ennen pitkään jokainen on tehnyt saman tempun - ei pese enää puhtaaksi. Hiukset tuntuvat pesun jälkeen likaisilta ja liukkailta. Olen lukenut tästä monelta eri foorumilta, eli Tigin tökötit ovat liian tuhteja (ihanan tuoksun ja kivan värin aikaansaantiin tarvitaan paljon kemikaaleja) ja hoitavia pidemmän päälle.

  Tigin Oatmeal & honey sopii karhealle tukalle, mutta omia käyttökokemuksia minulla ei ole tästä tuotteesta :). Hoitoainetta olen kuullut monen kehuttavan.

  Paksuille ja karheille hiuksille (kuten myös minun hiukset) mahdollisimman paljon kosteutusta, suihkutettava hiuksiin jätettävä hoitoaine on minulle ainakin ihan ehdoton! Pois pestävät hoitsikat jättävät tukan -minun makuuni- turhan sileäksi ja lättänäksi mikä vaikeuttaa hiusten muotoilua.

  VastaaPoista