perjantai 3. heinäkuuta 2009

Hiusvahailua

Söpö Dumb Blonde houkuttelee purkillaan
Pieni Wax Stick ihmetyttää kalliilla hinnalla
an
Hiusten lyhenemisen myötä vahat ovat astuneet arkipäiväiseen käyttööni monen vahattoman vuoden jälkeen. Lyhythiuksinen mieheni käyttää myös vahaa hiustenlaitossa, joten testaajia löytyy kaksin kappalein.

Vaha antaa hiuksille pehmeän lopputuloksen ja hiuksia voi myös muotoilla helposti uudestaan. Hyvä vaha antaa hiuksille luonnollisen näköisen tuen, muodon- ja lopputuloksen sekä lisää tuuheutta. Vahasta riippuen ne antavat hiuksille joko luonnollisen mattapinnan tai tuovat hiuksiin kiiltoa.

Itse olen pitänyt aina -miehillä ja naisilla- mattavahasta. Kiiltovaha tuo mieleeni vain rasvaisella tavalla kiiltävät wet look -hiukset, joka ei ole hiuksissa henkilökohtainen suosikkini. Erilaisia markettivahoja on tullut joskus ostettua ja loput testailtua kavereiden luona. Pitoa ei ollut tuotteissa juuri nimeksikään ja hiukset öljyyntyivät nopeasti. Pitkien hiusten ja hiusjatkeiden jälkeen hiukseni ovat nykyisin takanta lyhyet ja edestä pidemmät. Halusin löytää itselleni hyvän mattavahan joka ei rasvoita hiuksia.

Manipulator
Tutustuin ensiksi TIGI:n kovasti kehuttuun Manipulator-vahaan. Tuotteen kehuttiin antavan tukea ja muotoiltuvuutta kaikenpituisille hiuksille. Tuoksuakin ollaan kehuttu.

Yhden purkin käyttäneenä täytyy todeta vain että TIGI:n Manipulator on aivan yliarvostettu tuote. Manipulatoria kehutaan ja ylistetään etenkin miesten suosikkivahaksi ja kuinka se on niin ihmeellinen ja paras mitä markkinoilta löytyy. Höpönlöpön sanon minä.

Rakenne: tahmaava ja purkkamainen.
Pito: pitoa ei juurikaan ollut vaikka tuotetta olisi laittanut miten paljon tahansa. Lopputulos oli öljyinen ja erittäin tahmea.
Tuoksu: miten kukaan voi pitää siitä :D? Omaan nenään tuoksu oli kammottava ja miehen nenään liian makea ja "naismainen".

Vahat jättävät tietysti aina kädet likaiseksi, mutta Manipulatoria laittaessa pesumahdollisuuden on pakko olla lähettyvillä. Kädet menevät nimittäin niin tahmaisiksi ettei niillä voi tehdä enää yhtään mitään.

Löysän ja purkkamaisen rakenteen vuoksi vaha on myös kova sotkemaan kun sitä ottaa purkista. Auta armias jos purkki on vaikka pyörinyt käsilaukussa ja joudut avamaan sen. Liisterimäistä vahaa on tarttunut kannen jokaiseen reunaan ja avattaessa venynyttä vahaa on kaikkialla - usein myös purkin ulkopuolella.

------------------------------
TIGI Bed Head For Men Matte Separation
Mattavaha muotoiluun, erotteluun ja viimeistelyyn. Vahaa voi käyttää sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin. Kosteisiin levitettynä saa joustavamman ja paksumman lopputuloksen, kuiviin levitettynä tuote on karheampi ja muotoilee tukevasti. Tuote sisältää kosteussuojan.

Pidän tästä monessakin asiassa. Ensinnäkin tämä on koostumukseltaan paljon parempi kuin aikaisempi Manipulator. Siinä missä Manipulator oli tahmaava ja sormet liimaava niin tämä on pikemminkin karheamman ja jämäkämmän oloinen - joka pysyy purkissa eikä liiku sieltä mihinkään. Vahan lopputulos on myös mielyttävä, hiukset näyttivät vahattomilta ja ovat pehmeät ilman tahmeuden tuntua. Seuraavana aamunakaan hiukset eivät näytä likaisilta tai rasvaisilta.

Tuoksu on neutraali, ei makea eikä tunkkainen. Sopii molemmille sukupuolille, vaikka tuotetta markkinoidaankin miesten nimeen.
Hard to Get -vahan esittely.

Mitä vahaa teiltä löytyy? Kamalimmat/parhaimmat tuotteet?

7 kommenttia:

  1. Miulla on juurikin tuollainen mattavaha hakusessa. Osaisitko suositella jompaa kumpaa noista (mustapurkkinen miehille / Hard to get) ohuille hiuksille? Tän hetkinen vaha saa hiukset näyttämään lähinnä rasvasilta, kaipaisin vahalta jotain muuta.

    VastaaPoista
  2. Heippa!

    Suosittelen ainakin jättämään Manipulatorin pois, sillä se tosiaan rasvoitti jo paksujakin hiuksia (minulla sekä miehellä) aika tehokkaasti.

    Ohuiden hiusten kanssa en ole ollut paljon tekemisissä, mutta tulisiko vaha millaiseen tarkoitukseen? Onko sinulla lyhyt tukka mitä haluat nostaa vai ihan vain muotoiluun yleensä :)?

    TIGI Bed Head Dumb Blonde Smoothing Stuff äänestettiin Cosmopolitanissa (Cosmopolitan Beauty Awards) yleisön suosikiksi - olikohan vielä ihan 2009 puolella? Olen kuullut siitä myös paljon kehuja, itse en ole tuotetta päässyt missään kokeilemaan.

    Hard to Getistä tykkäsin kovasti kun kampaaja laittoi sitä melko reilustikkin, mutta hiukset eivät tuntuneet yhtään tahmaisilta eikä likaisilta vielä seuraavana päivänäkään. Mustapurkkinen miehille on kyllä myös hyvä, sellainen "kuivempi" koostumus mikä kuitenkin kestää vaikka ei ole sellainen liisteri kuten Manipulator. Märempi vaha luultavasti vain saisi ohuen tukan nuolemaan päätä :/.

    D:fi -merkkisistä vahoista olen kuullut myös hyvää palautetta, mutta itse on ole niihin tutustunut joten en voi sanoa juuta enkä jaata.

    Hard to Get-vahan pitäisi tulla huomenna tiistaina kotiovelle, niin voin ottaa siitä koostumuksesta sinulle vaikkapa kuvia ja vertaila tuohon mustapurkkiseen :)?

    Toivottavasti oli jotain apua!

    VastaaPoista
  3. Oi, kiitos paneutumisesta vastaamiseen :)

    Siis nythän kävi niin, että malttamattomana ihmisenä ehdin jo tilata tuon mustapurkkisen vahan (kun jotain on saatava heti ni se on sit saatava heti... :D), mutta arvostaisin kyllä suuresti (ja varmasti moni muukin tykkäis), jos tekisit ehdottamasi postauksen :)

    Miulla on puolipitkät hiukset ja tosiaan ne ovat hyvin ohuet, joten tarvitsen vahaa lähinnä viimeistelyyn. Hassu juttu ku miulla on ihan hirvee määrä kaikenlaista hiustököttiä, mutta vahaa ei oo kuin yksi purkki ja sitä samaa purkkia oon käyttäny jo viimeset viis-kuus vuotta!

    VastaaPoista
  4. Mulla on tuo Dumb Blonde, mutta ei se minusta ole vahaa. Siis ei mielestäni muotoile kuten vahat yleensä, vaan kiillottaa ja saa harottavat hiussuortuvat hallintaan (mulla suoristusrautakäsittelyn jälkeen jää niitä päälaelle jonkin verran).

    Ite käytän vahaa harvoin, mies sitäkin enempi. Joten jos joskus tarvin, nappaan mieheltä jotain. Hän saa taas vahansa kampaajaäidiltään ;)

    VastaaPoista
  5. norppa, hyvä tietää! Luin tuosta joskus aikoinaan ja sitä suositeltiin todellakin ihan muotoiluun yms. No hyvä tietää tämäkin ettei tule sitten joskus kenties petyttyä tuotteeseen :).

    HTG tuli tänään, joten seuraavaksi vertailupostaus.

    VastaaPoista
  6. Minäkään en tykkää Tigin Manipulator vahasta eikä vikana ole kookoksen tuoksu. Ongelmat ovat juuri listaamiasi: vaikea, suorastaan inhottava koostumus joka sotkee.

    On tullut ikävä n. 3 vuotta kestänyttä L'anza Art Elements Molding Pastea, jossa oli tuen, muoltoiltavuuden ja kestävyyden lisäksi vielä kiva omenainen tuoksu.

    VastaaPoista
  7. Vähän myöhässä, mutta silti. Mä oon lukenu netistä Fudgen mattavahasta kehuja.. pitää kokeilla kun oma osiksen 4-play vaha loppuu. :)

    VastaaPoista