maanantai 6. heinäkuuta 2009

Road trip Varkaus

Lähdimme viime viikon torstaina mieheni kanssa road tripille. Tuli nähtyä kivoja maisemia, naurettua maha kippuralla, nähtyä rakasta ystäväämme ja mieheni näki maisemat ja paikat missä vietin paljon aikaa nuorena tyttönä, eli mummolan.

Varsinainen päämärä oli kaverin luokse 203 kilomerin päähän Varkauteen. Petyin ettei sielä ollut tehdas laittanut haisemaan parastaan, ehkä ensi kerralla sitten.Alelöytöjä Varkaudesta (toinen alle 5€ ja toinen 1€)

Toisena matkapäivänä kävimme Kuopiossa. Flash back ilmestyi kaupungissa välittömästi, olen käynyt sielä pienenä ainakin yhden kerran aikaisemmin. Itseasiassa sama tapahtui Varkaudessa edellisenä päivänä :D.


Kuopio
Kiertelimme kauppoja ja nälän yllättäessä kävimme syömässä paikallisessa ravintolassa uunipaistettua kanapastaa. Ai että se oli hyvää, vesi herahtaa kielelle oitis ottamaani kuvaa katsellessa...


Uunipaistettu kanapasta (mm. aurajuustoa, parmesania...)
Kaupungilla oli paljon ihmisiä liikenteessä, sillä satamassa oli menossa samaan aikaan viinifestivaalit.
Mahat täynä jatkoimme shoppailua ja löysimme asuntomme eteiseen edullisen kaarivalaisimen (17,9€ norm. 35,90€). Näitä myydään toki meiläkin, mutta tulipahan se nyt ainakin ostettua. Oli sielä muutama hieman nätimpi vaaleampi valaisin myöskin, mutta niillä oli useampi kymppi hintaeroa sitten. Kuitenkin tuon näköiseksi ja hyväksi valaisimeksi älyttömän halpa!Löysin nätin värisen harmaan kynttilän joka sopii olohuoneeseen kuin nakutettu. Oikeanpuoleinen lämmin ruskea kynttilä on Kermansavesta, makuuhuoneeseen tai olkkariin.Illalla lähdimme Amarillon jälkeen ajamaan takaisin Varkauteen ja tutustumaan paikalliseen yöelämään, vai onko se nyt "yöelämään" ;)?

Seuraava päivä valkeni iltapäivän puolella. Asunnolla lötköttelyä ja elokuvien katselemista. Muumipeikko ja Pyrstötähti oli mielenkiintoinen kokemus ja sai nauraa oikein urakalla Myyn repliikeile. Kuvittelenko vai oliko elokuva vielä tälläkin iällä jotenkin ahdistava kaikkine maailmanloppu pyrstötähtineen :D?

Kolmas päivä valkeni ja lähdimme ajamaan kohti mummolaa Heinävedelle. Saimme lämpimän vastaanoton lisäksi maailman parhaita karjalanpiirakoita ja piristävää kahvia. Kävimme Kermansaven tehtaanmyymälässä ja tullessamme muovikassista löytyi paistokattila, kynttiläteline ja kaunis kynttilä. Mummo halusi tietenkin välttämättä maksaa.

Heinävedeltä matka jatkui Kerimäelle kummin ja serkkujen luokse kahville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti