torstai 30. heinäkuuta 2009

Peitevoiteen metsästys

Ongelma: punoittavat nenänpielet ja sinertävät silmänaluset | vaalea iho | peittävä lopputulos Vaihtoehdot: pihistä tai satsaa Lisäongelma: tarpeeksi kosteuttava kosteusvoide

Kasvoni eivät tarvitse oikeastaan meikkivoidetta ollenkaan, sillä ihoani on kehuttu todella hyväkuntoiseksi, kimmoisaksi ja puhtaaksi (=finnejä tulee joskus ja silloinkin lähinnä otsatukan alle). Pientä päivetystä kalpeille kasvoilleni antavat pisamat. Posket punoittavat joskus, mutta sehän vain antaa ihosta terveen- ja freesin kuvan eikös?

Ainoat kohdat joita haluaisin peittää löytyvät silmieni alta ja nenänpielistä. Iho silmieni alla on hyvin ohutta ja sinisyys paistaa niistä tällöin ikävästi läpi. Nenänpielien punoitus on varmasti tuttu juttu myös monelle muulle.
Peitepuikot ovat ihollani armottomia, vaikka kokeilisin miten vaaleaa sävyä tahansa. Valokynä sai silmänalusille ihmeitä aikaan, mutta ei poistanut sinisyyttä tietysti kokonaan. Sopivan peitevoiteen ja valokynän liitosta voisin ennustaa hyvän ja pitkäkestoisen.

Mistä saan tarpeeksi peittävän peitevoiteen joka on kuitenkin mahdollisimman vaalea, kevyt ja huomaamaton ihollani?
Pienen kenttätutkimuksen jälkeen olen päätynyt näihin kolmeen vaihtoehtoon:

Lancôme Effacernes Concealer (01 Beige Pastel)
"Nestemäinen peitevoide, joka kosteuttaa ja heijastaa valoa. Sisältää runsaasti väripigmenttiä ja peittää sen vuoksi hyvin." Tämä tuote löytyy meikkipussistani. Laskin nopeasti sen olevan... neljä vuotta vanha? Putelin takana on "6M"-merkintä. Koostumus ei ole juuri miksikään muuttunut eikä haju ole muuttunut epäilyttäväksi. Ostin tämän aikoinaan juuri harmaiden silmänalusien takia. Jossakin vaiheessa käyttö väheni ja lopulta taisin "unohtaa" tuotteen kokonaan. Löysin sen uudelleen puoli vuotta sitten :). Voide on ihanan kevyt, raikkaan tuntuinen ja heijastaa kivasti valoa, mutta en oikein tiedä onko tämä kuitenkaan tarpeeksi peittävä minulle. Kyllä se sai punoittavien nenupielusten kohdat hetkeksi häviämään kuten silmänaluset, mutta päivän mittaan punaisuus/sinisyys puski kuitenkin lävitse.

+ + Tuote sopii loistavasti luomen pohjustusvoiteeksi. Käytän tätä vaativimpien iltameikkien alla.

Make Up Store Cover All Mix
"Peiteväripaletti, jossa kolme väriä yhdessä. Keltainen neutraloi punaisuutta, oranssi sinisyyttä ja tummia silmänalusia ja vaalealla sävyllä sekoitetaan itselleen oikea väri. Erittäin runsaspigmenttinen ja peittää siksi vaativiakin ihovirheitä." Tutustuin tähän tuotteeseen eräässä kosmetiikkaliikkeessä ja pääsin testaamaan paletin värejä kosmetologin opastuksella. Oranssi sai muutaman levytyskerran jälkeen siniharmaat silmänaluseni katomaan lähes täysin (tuskin niitä saa koskaan ihan vaaleimmilla sävyillä kokonaan piiloon). Keltainen väri sai punaiset nenänpielet häviämään kokonaan, vau!
Paletin värit ovat koostumukseltaan melko tuhtia tavaraa, joten alla tulee käyttää hyvää kosteuttavaa voidetta ja levittää peitevärit ihon ollessa vielä kostea. Vaikka väriä tuli pari kerrosta ihon päälle, lopputulos tuntui kevyeltä ja meikittömältä. Arvostan tätä tunnetta meikeissä todella paljon, haluan ihon tuntuvan mahdollisimman kevyeltä ja freesiltä.
Paletti piti lupauksensa ja sekä nenänpielet että silmänaluset pysyivät peitettyinä aina illan pikkutunneille asti.

"
ja vaalealla sävyllä sekoitetaan itselleen oikea väri"Mahtaakohan tämä vaalea väri kulua kuinka nopeasti? Kun tarvitsen kuitenkin melkoisen vaalean lopputuloksen. Nettitutkailun jälkeen selvisi että paletti on kestänyt joidenkin päivittäisestä käytöstä huolimatta jopa kaksi vuotta! Riittoisuutta kehui myös minua meikannut kosmetologi. Ainoa mikä jarruttaa paletin hankinnassa on 28€ hinta. Netistäkään sitä ei tuntunut löytyvän kohtuulliseen hintaan. Kerranhan se kirpaisee ja sitten on iloa pitkäksi aikaan, mutta muttah...
Lumene Beauty Base Peitevoidepaletti
"Kolme peiteväriä, kaksi punoitukselle ja yksi tummiin silmänalusiin" "Halppisversio" Make Up Storen paletista. Olen lukenut ja kuullut ihan hyvää palautetta Lumenen peitevoidepaletista, mutta ainakin omaan silmään paletin värit näyttävät hyvin tummilta. Ei auta muu kuin lähteä testaamaan ja toteamaan se itse. Lumenea harvoin myydään -ainakaan täällä- liikkeissä, jossa olisi ihan kosmetiikka-alan ammattilaisia myymässä sekä kokeilemassa tuotteita asiakkaiden kanssa. Ei tule välttämättä parhainta mahdollista kuvaa tuotteesta kun pohjaan asti kaivettuja testereitä pitää omilla päivän aikana likaantuneilla sormilla mennä kaivelemaan ja levittämään meikatun ihon päälle.

Estee Lauder Hydra Complete Multi-Level Moisture Creme
En osaa sanoin kuvailla miten kovasti haluan tätä tuotetta itselleni uumpf :I! Miksi, oi miksi minun ja Hänen välissään täytyy olla julma 30€ hinta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti