keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Ne selvisivät sittenkin

Tämän vuoden alkupuolella ostamani muurikello kukki oikein nätisti, kunnes alkoi tehdä muutaman kuukauden päästä kuolemaa. Kaikki kukat olivat kuihtuneet ja varret muuttuivat ruskeiksi sekä kuiviksi kastelusta huolimatta. Olin heittämässä kukkaa jo pois, mutta äitini otti sen hellään huomaansa (meidän perheen vihertohtori).


Muurikello
Nyt kukka näyttää tältä! Kukka pääsi isompaan ruukkuun ja en tiedä mitä taikoja äiskä sille teki, mutta nyt se on tuplasti isompi, oksat ovat pidemmät, vihreitä lehtiä on tullut lisää, nuppuja on _paljon_ ja osa on niistä jo auennut. Eihän sitä tunnista enää edes samaksi :o.


Muraatti


Valmistujaisjuhliini (niistäkin juttu tulossa) tehdyssä ruokapöydän kukkakimpussa oli vaikka mitä kasveja. Viikko juhlien jälkeen ensimmäiset kukat alkoivat jo kuihtumaan ja karsimme huonoja sitä mukaan kimpusta pois. Loppujen lopuksi urheasti pystyssä olivat ainoastaan muraatin oksat sekä vaaleanpunainen kuivakukka.

Laitoimme muraatin oksat veteen ja ne lähtivätkin juurtumaan oikein kunnolla.Musta ruukku (pari euroa?)


Muraatti pääsi kasvamaan mustaan pyöreään ruukkuun ja vaaleanpunaiset kuivakukat saivat itselleen suloisen pienen lasipullon (ei näy kuvassa).


Varjoviikuna(?)

Tämä viherkasvi on ollut minulla karkeasti arvioituna neljä vuotta? Ostaessa siinä ei ollut minkäänlaista lappua, mutta veikkaisin sen olevan varjoviikuna. Ihmettelin jo talvella miten se alkoi pudottamaan lehtiä oikein urakalla sekä ruskastumaan. Se kuitenkin virkosi siitä aina aika ajoin, mutta rupesi kuitenkin yhtä nopeasti voimaan taas uudelleen huonosti. Aloin tutkimaan sitä tarkemmin vasta viime kuussa ja huomasin oksien kärjessä olevan pientä seittiä (on sitä ollut aikaisemminkin, luulin sitä tosiaan vain jonkun hämähäkin tekoseksi) ja niissä kiipeili hyvin pieniä pyöreitä hämähäkkiä muistuttavia otuksia, YÖK. Sukellus internetin maailmaan ja sieltä löytyi jälleen kerran vastaus kaikkeen.

Öttiäiset paljastuivat vihannespunkeiksi. Ihmisille vaarattomat punkit ilmaantuvat usein puurunkoisiin viherkasveihin mikäli nämä ovat liian kuivassa- ja kuumassa ilmassa. Hoito-ohjeissa kehoitettiin suihkuttamaan kasvi kauttaaltaan mäntysuopavesi-sekoitteella ja hankaamaan kuolleet punkit ja munat pois lehtien pinnoilta (lovely).

Ensiksi nypin kaikki vähänkin kellastuneet- ja huonokuntoiset lehdet armotta pois. Puu näytti tämän jälkeen alastomalta rassukalta :I. Suihkutin ja hankasin liuoksella kaikki lehdet molemmin puolin ja erityisesti oksien kärjissä olevat silmukat. Suihkuttelin kasvia liuoksella kaksi kertaa päivässä. Äiskä jatkoi puun hoitokuuria ollessani Tampereella ja suihkutti puuhun välillä myös raidia.

Ukkosmyrskin iskiessä vein puun virkistymään ulos vesisateeseen ja se oli iltaan mennessä virkistynytkin oikein kunnolla! Punkit ovat hävineet eikä seittejäkään ole näkynyt aikoihin. Punkit tulevat helposti uudelleen, mikäli kasvin kosteudesta aka suihkuttelusta ei muista huolehtia, joten suihkuttelut ja seuraamiset jatkuvat yhä :).

Puun runkoon on ilmestynyt uusia oksia, vanhojen oksien päihin on kasvanut uusia silmukoita nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, lehdet ovat muuttaneet väriään vielä tummemmiksi ja lehtiäkin on kasvanut jo takaisin vanhoille paikoille <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti