maanantai 20. huhtikuuta 2009

Auringon ensisäteet

Mistä ihmeestä löydän kapeille ja siroille kasvoilleni sopivat aurinkolasit? Olen kokeillut luultavasti kaikkia eri mallistojen vaihtoehtoja mitä kaupunkimme joka ikisestä liikkeestä on löytynyt. Parempaa tarjontaa ei tuntunut löytyvät myöskään isommista kaupungeista. Kasvoilleni ei vain tunnun löytyvän sopivia. Linssien tulisi olla mielllään isot ja hieman sivusta sisäänpäin pyörtyvät, ei koko kasvon peittäviä neliskanttisia kärpäsiä.


Scarlett Johansson

Kokeilempa vaikka minkä kokoisia laseja (jopa pienempiä) tahansa, niin pienet kasvoni ja poskenpääni tuntuvat hukkuvan niihin. Lasit jäävät ikään kuin "roikkumaan" poskipäidän yläpuolelle tyhmästi. Posken ja kehysten väliin jää lähes kämmenen mentävä aukko. Parhaimmillaan lasit eivät peitä sivulta edes silmiäni. Neliöt eivät tulee kuuloonkaan ja liian pyöreissä näytän maan uumenista kaivautuneelta myyrältä.

Monet optikot mainostavat liikkeitään "Meiltä löytyy malleja myös kapeille kasvoille!"-iskulauseella, mutta miksi silti jokaisessa käymässäni liikkeessä myyjät ovat loppujen lopuksi joutuneet myyneet minulle ei-oota? En vaadi kuuta taivaalta eikä kasvoissani ole mitään ongelmakohtaa (esim nenä) mikä tekisi ostamisesta haastavaa. Ehkä lasten mallistoista löytyisi sopivia?

Mikäli sattuisin löytämään unelmieni aurinkolasit esimerkiksi optikko-liikkeestä, niin seuraava sydämen tykytystä aiheuttava tekijä onkin niiden hinta. Joka kerta olen pyytänyt myyjää viemään minut edullisempien ja opiskelijabudjettiin sopivien lasien luokse. Niin noh, edullisesta voidaan olla monta mieltä. Hintalapuissa kirkuivat kilpaa vuorotellen 70€, 80€ ja 95€. Olo ei ollut yhtään sen kevyempi kuin niiden 250€ - lasien luona. Kyllä, olisin valmis maksamaan hiukan enemmän jotta saisin loppuelämäksi ihanat ja istuvat lasit, mutta kyllä se raja menee silti näissäkin. Huh!

Gucci, 2009

Viime syksynä matkustin serkkujeni kanssa Espanjan auringon helliteltäväksi. Matka pakotti minut ostamaan Suomesta edes jonkinlaiset aurinkolasit jos halusin selviytyä helteistä ja auringosta.

Onnekseni silloisella työpaikallani olivat aurinkolasit tulleet hiljattain syysalennukseen kesän jäljiltä. Päivien hiljaisina tunteina sovitin joka ikistä mallia mitä valikoimamme tarjosivat. Löysin lopulta valikoimastamme yhdet ihan siedettävät (kärpäset, liian leveät kehykset ja liian neliömäinen muoto) aurinkolasit. Huomioni kiinnittyi ensimmäisenä lasien kehyksiin joihin ihastuin heti. Parempaakaan mallistomme ei pystynyt joten niihin oli pakkoa tyytyä. Onneksi niille ei jäänyt syys- ja henkilökunta-alennuksen jälkeen kuin muutaman euron verran maksettavaa.


Kehykset ja linssien liukuvärjäys nam.

Jouduin muutama päivä sitten kaivamaan pokani talviunilta kun ei autolla ajamisesta tule muuten yhtikäs mitään aurinkoisina päivinä. Ulkomailla lomaillessa ulkonäköön ei tule kiinnitettyä (ainakaan minä) niin paljon huomiota ja sielä lasit lähes 24/7h päässä olo ei tuntunut yhtään hassummalta. Suomessa en voi kuitenkaan olla hihittelemättä näteille kärpäsilleni ja käyttö rajoittuu luultavasti tuohon autolla ajamiseen :D.


Celebrity Sunglasses Fashion, 2009

Tänä vuona aurinkolaseissa ollaan kieskitytty näyttävyyteen, glamouriin, keveyteen ja pehmeisiin linjoihin. Lasit ovat viime vuoden mukaisesti edelleen kookkaita, mutta paljon kevyempiä. Muoviset kehykset näyttävät jäävän tänä vuona isojen metallisten kehysten varjoon. Edellisenä vuona logot olivat isoja ja näyttäviä, tänä vuona tehdään pienestä kaunista. Väreissä nähdään maanläheisyyttä ja keveyttä; ruskeaa, messinkiä, havannaa, hiekkaa, pronssia, beigeä ja tietysti ajattoman tyylikästä mustaa. Kirkkaiden värien nimeen vannojia ei olla myöskään unohdettu; punaista, turkoosia, keltaista ja fuksiaa. Valkoinen pysyy myös sitkeästi suosiossaan.


Chanel, 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti